StoryEditor

Týždeň v médiách: Vystreliť či nevystreliť? Ako Osuský a Pokémoni rozvírili facebookové hladiny

17.07.2016, 23:51
Brexit, Nice či puč v Turecku. Slovenské predsedníctvo bude historické.

Zatiaľ čo opozícia vyberá playlist a menu na ďalší protest pred Bonaparte, v jej liberálnych útrobách doznieva kauza „facka.“ A nie len tam. Facka prevetráva facebookove zákopy a búra mýty o názorovej jednoliatosti bratislavskej kaviarne.

Vaského Vianoce

Krátko k deju. Poslanec SAS Peter Osuský strelil zaucho Rudolfovi Vaskému, voľnočasovému provokatérovi, ktorý otŕča transparenty, vykrikuje, uráža a vypýtané reakcie následne euforicky zamieňa za odberateľov na svojom Youtube kanáli. Keď sa Vaský naposledy vybral pred komplex Bonaparte, ani len netušil, že trafí eso. Podarilo sa.

„Vrieskať na občana Osuského, že je hajzel fašistický, žiada výchovný zákrok,“ napísal po incidente na svoj profil poslanec vyštípanou ľavačkou. A internet horel. Okamžite bolo nevyhnutné zaujať názorovú pozíciu a obsadiť tábor. Kým prvý prápor občianstva tlieskal a googlil rozmanitosť telesných trýznení stredoveku, ten druhý poukazoval na hlboké vákuum, ktoré na Slovensku zanechala vyššia politická kultúra.

Názorové vlákna facebookových komentárov strácali koniec podobne ako Vaského roztrasené videá. Zatiaľ, čo rozhádaný online svet pretavoval vášne do photoshopových mutácií Muhammada Osuského, v skicári šéfredaktora Konzervatívneho denníka vznikali iskry do ďalšieho ohňostroja.

Metafyzický súboj

Hlava Postoja, František Múčka, upozornil moderátora RTVS a šéfredaktora portálu jeToTak.sk Michala Havrana na nekonzistentnosť a krívajúce kaviarenské líderstvo. A keďže vieme, že známy publicista nie je znôžka altruizmu, stačilo počkať a oblaky začali blikať.

Múčka porovnal dve Havranove vyjadrenia, spojil ich do jedného obrázku a napísal: „Rozumiem, že dnes aj spoločenské a politické komentáre musia byť show, autorovu nekonzistentnosť preto neriešim, v zásade je to podstata jeho biznis modelu. Iné mi skôr lieta hlavou: že koľko ľudí, ktorých oprávnene možno nazvať mienkotvornými, sa bez problémov identifikuje s oboma statusmi naraz. Ťažko sa potom môžeme stažovať na bežného voliča, že podľahne teátru a nerieši obsah.“ Divákov, ticho prežúvajúcich popcorn, ešte ani poriadne nezačalo smädiť, keď prišla reakcia. Krása mentálnej prázdnoty

Česká televize vítala na pražskom letisku turistov, ktorí sa vracali z nepokojného Turecka. Takto to dopadlo. Našim respondentom teda aspoň zaželajme príjemný návrat z krajiny, kde prebehol pokus o prevrat, zatiaľ čo si oni sušili spodný diel. Sorry, livrej. :-)

Zombieland už aj vo vašom meste

Otriasanie európskych serverov ohlásilo moment, na ktorí zhypnotizovane čakala široká masa: „Catch ´Em All!“ Ide tu o nový druh pozdravu zombie prízrakov, ktorí sa zakrádajú po uliciach a z neznámeho dôvodu prepadajú pri pohľade na lavičku či strom lokálnej eufórii. A prišli už aj k nám. „Touto cestou sa ospravedlňujem všetkým, ktorí sa zúčastnili eventu. Dôvodom dnešných problémov bolo neohlásené spustenie hry Pokémon Go v ďalších 23 krajinách Európskej únie,“ píše na facebookovom evente organizátor masového bratislavského PokémonHuntu.

Pre všetkých ambicióznych rodičov: Pokémon Go s prehľadom diskvalifikuje tvrdenia o ničivej „sedavosti,“ núdznej asocialite či iných vlajkových argumentov proti hrám. Doprajte svojim adolescentom plnú batériu. Pikachu je viac ako porno.

Ako bonus prikladáme obľúbenú sekciu krátko z podivuhodného sveta:

- do problémov sa podľa serveru Novinky.cz dostala 91ročná penzistka, ktorá v múzeu v Norimbergu „vylepšila“ jedno z vystavených diel. Vzala totiž doslova inštrukcie pri avantgardnom obraze, ktorý vyzeral ako krížovka a prázdne miesta vyplnila písmenami. Blahoželáme, ako výhru pani získava možnosť narúžovať Monu Lízu a vytrhať obočie Fride Kahlo. - Televízia Nova má novú hviezdu. Živé vysielanie jej "oživil" vyjavený technik. Nechýbalo ani pompézne „Ty vole.“ - Ľudia čoraz viac prestávajú byť nenahraditeľní, slovenské firmy začali testovať botov. S jedným sme sa rozprávali - a charizma mu nechýbala.

Tento týždeň bol snáď adaptáciou ruského masakrálneho filmu Hardcore Henry. A my už tak túžime písať o uhorkách. S dávkou mediálno - politickej satiry sa teda uvidíme opäť o týždeň. Vaše tipy, triky a konštruktívne hejty nám dovtedy pokojne zasielajte na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.Catch 'Em All!

01 - Modified: 2016-07-11 20:09:10 - Feat.: 0 - Title: Týždeň v médiách: Rétorický puč Andreja Danka či komunikačné eso Tesca
01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 07:51