Martin Terkovič
StoryEditor

Týždeň s Martinom Terkovičom: Čakanie na úradoch nahradí internet

28.04.2013, 17:00
Zdravotníctvo, verejná správa, finančný sektor, výroba a logistika... Generálny riaditeľ ICZ Slovakia Martin Terkovič mal hektický týždeň.

Vďaka viacerým kľúčovým projektom, ktoré máme rozbehnuté bol uplynulý týždeň viac než hektický. Ale ruku na srdce. Ktorý pracovný týždeň však hektický nie je? :-)

Blíži sa koniec mesiaca. Do konca apríla majú producenti emisií na Slovensku povinnosť nahlásiť ich objem za rok 2012 vnútroštátnemu správcovi emisných kvót, ktorým sme od začiatku roka my. Zatiaľ tak urobilo takmer 100 prevádzok. Ostáva ďalších približne 60.

V Banskej Bystrici sme v spolupráci s mestom spustili poskytovanie služieb úradu cez internet do ostrej prevádzky. Občania a podnikatelia majú možnosť vybaviť svoje záležitosti s mestským úradom z pohodlia domova vďaka projektu i-mesto. Elektronickou formou zvládnu už 36 služieb. Napríklad podanie podnetov na výrub stromov, žiadosti o vjazd do historickej časti mesta, možnosť podať daňové priznanie k dani z nehnuteľnosti, žiadať o vydanie kópie rodného listu či žiadať o umiestnenie dieťaťa do materskej školy a pod. Časom pribudnú ďalšie.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 08:33