Reportáž TV Joj "Sektári naštvali dedinu"
StoryEditor

Bohoslovecká univerzita Šerca Ježišovho má problém

25.03.2013, 10:40
Virtuálny projekt sa stal témou Novín Joj a ľudia ho hromadne nahlasujú Facebooku ako nevhodný.

Virtuálna Bohoslovecká univerzita Šerca Ježišovho v Hostoviciach, známa najmä facebookovej komunite, sa stala témou médií. Výsledkom bude pravdepodobne odchod univerzity z Facebooku.

Správa o fiktívnej univerzite odznela v piatkových Novinách Joj. Televízia v hlavnej spravodajskej relácii odvysielala reportáž nazvanú "Sektári naštvali dedinu". Priniesla v nej názory obyvateľov a predstaviteľov obce na informáciu, že u nich sídli "čudná sekta". "Tunajší obyvatelia sa obávajú, že ide o prívržencov satanizmu," uviedla redaktorka a Bohosloveckú univerzitu Šerca Ježišovho označila za stránku, kde sa objavujú nechutné fotomontáže. V reportáži tiež odznelo, že starosta obce podal podnet na okresnú prokuratúru. Noviny Joj v ten deň podľa oficiálnych výsledkov sledovanosti pozeralo 630 tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Univerzite teraz hrozí, že zmizne z Facebooku, ako sama naznačila: "Už asi kvôli organizovanému masívnemu nahlasovaniu našej stránky na Facebooku dlho nevydržíme," uviedla na webe. Svojich priaznivcov odkazuje na web www.busjvh.net, kam postupne kopíruje pôvodný obsah z Facebooku.

Univerzita v reakcii na reportáž požiadala redaktorov Joj, aby sa jej prestali "kompletne a definitívne venovať". "I tým zblúdilým dušiam medzi vami, ktoré sa rozhodnú opustiť cestu hriechu a poníženia, ponúkame bezplatné stáže v našom magazíne Mladý miništrant. Po niekoľkých rokoch a veľkej snahe sa z niektorých z vás možno stanú skutoční novinári," odkázala redaktorom cez Facebook. Neskôr na webe označila televíziu Joj za satanistickú.

Pozrite si tiež:

Autor projektu Bohosloveckej univerzity Šerca Ježišovho v Hostoviciach verejne nikdy neodhalil svoju identitu. Na Facebooku "univerzita" funguje od roku 2011 a like jej dalo vyše 10 tisíc ľudí. Svojimi postmi paroduje chod fiktívnej cirkvi. Najnovšie napríklad vyhlásila Štefana Skrúcaného za pápeža.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
22. apríl 2024 13:58