Kveta Horváthová v šou Farma. Foto: TV MarkízaTV Markíza
StoryEditor

Farma 5 bude iná. Markíza avizuje »vzkriesenie salaša«

28.07.2014, 13:00
Reality šou Farma sa vráti na jeseň 2014. Súťažiaci budú bez škandálov, dostanú na starosť celý salaš. Pozrite sa, aké novinky chystá TV Markíza pre Farmu.

Televízia Markíza, ako už  v minulosti potvrdila, chystá piatu sériu reality šou Farma. Oproti predošlým bude v niečom iná: "Vdýchneme nový život tradičnému salašu, ktorý bude nosným elementom novej série," tvrdí v prezentácii pre zadávateľov reklamy.

Markíza hovorí o "vzkriesení salaša". "Na obrazovky prinesie tie najtradičnejšie slovenské tradície. Súťažiaci budú musieť vlastnými rukami vybudovať a prevádzkovať salaš, postarať sa o 200 oviec, vďaka ktorým získajú teplo i obživu – vlnu, syr či bryndzu," uviedla stanica.

Šou chce okrem toho využiť všetky prvky, ktoré sa v predchádzajúcich sériách osvedčili. Bez zmeny ostane aj post moderátora - Farmu 5 bude moderovať Kveta Horváthová.

Nová Farma sa bude vysielať na jeseň 2014, presný termín zatiaľ stanica nezverejnila. Na jar prebiehal kasting, stanica chcela získať neškandalózne typy: "Škandálne či obscénne správanie nemá na Farme miesto, preto tento obsah nehľadáme ani pri výbere súťažiacich. Sústreďujeme sa na silné motivácie účastníkov prameniace z ich zaujímavých životných príbehov," tvrdí v prezentácii pre inzerentov. Víťaz dostane 50 tisíc eur.

Už dnes je jasné, že Farma nebude len na televíznych obrazovkách, ale diváci si ju budú môcť pozrieť aj bezplatne na internete. Všetky epizódy série budú na jeseň na webe videoarchiv.markiza.sk.

Farma vzniká podľa licencie spoločnosti Strix Television. Formát The Farm sa na obrazovkách Markízy objavuje od leta 2011. Finále poslednej štvrtej série v decembri 2013 malo 812-tisícovú sledovanosť v 12+ a v reklamne dôležitej cieľovej skupine 12-54 rating 14,4 % a share 35,4 %Prečítajte si viac a pozrite výsledky za predošlé série.

Farmu pozitívne hodnotil generálny riaditeľ spoločnosti Markíza-Slovakia Matthias Settele po tom, čo prevzal vedenie po Zuzane Ťapákovej. Z vtedajších markizáckych relácii si pochvaľoval práve ju - páčil sa mu aj návrat do starých čias. Prečítajte si viac.

 

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 12:38