Matthias Settele. Foto: TV MarkízaTV Markíza
StoryEditor

Šéf TV Markíza Matthias Settele: Prioritou je program

04.11.2013, 11:00
Generálny riaditeľ televízie Markíza poskytol prvý rozhovor pre médiá. Povedal v ňom, či ostane Teleráno, Reflex a Modré z neba.

Nový generálny riaditeľ spoločnosti Markíza-Slovakia Matthias Settele poskytol prvý rozhovor pre médiá. Spravil ho s ním týždenník Eurotelevízia. "Pre mňa je prioritou program," povedal pre Eurotelevíziu.

Settele si zo súčasných markizáckych relácii pochvaľuje šou Farma - páči sa mu návrat do starých čias.

S výkonom skupiny je spokojný. "Skupina Markíza má výbornú pozíciu, na trhu dosahuje podiel okolo 40 percent. Moji kolegovia odvádzajú dobrú prácu. V Európe nie je veľa televíznych spoločností, ktoré sa môžu pochváliť takými číslami." Jeho prvoradým cieľom bolo upevniť pozíciu menších staníc Dajto a Doma. "Nechcel by som tieto dve televízie zaškatuľkovať ako televíziu pre ženy a televíziu pre chlapov." Ako už bolo potvrdené, Dajto bude mať viac komediálnych seriálov "Doma bude skôr seriálová televízia, ale nebude to len o tureckých telenovelách, pribudnú kriminálky, ďalšie veľké príbehy, emócie, drámy..." Pre hlavný kanál chce mať kombináciu viacerých prvkov: "Pre Markízu je podstatný správny mix. Kvalitné správy, seriály plné emócií, reality show, výpravné šou, publicistika a šport..."

V súvislosti s jeho nástupom médiá špekulovali o zrušení viacerých relácií. Ako potvrdil v najnovšej Eurotelevízii, Teleráno aj Reflex sa budú vysielať i naďalej. Čo sa týka šou Modré z neba, aktuálne prebiehajú rokovania s Vilom Rozborilom. "Zo strany Markízy záujem trvá, ale rokovania ešte stále pokračujú. Nedávno sme sa stretli vo Viedni a hovorili sme o budúcnosti Modrého z neba. Bolo to veľmi príjemné a vtipné stretnutie, ale zároveň aj tvrdé vyjednávanie. Každopádne to bolo naozaj profesionálne."

Po Setteleho nástupe nastalo niekoľko zmien. Nový šéf zrušil stanicu Fooor, ktorá skončí k Novému roku. Z pozície riaditeľa Centra reklamy odišiel Matej Ribanský. Navyše matka Markízy CME počíta so znížením počtu zamestnancov o tisíc ľudí do konca tohto roka, čo sa dotkne aj Slovenska. CME na svojich šiestich trhoch zamestnáva približne 4 500 ľudí.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 21:40