StoryEditor

Na slovenskom internete začnú vychádzať Parlamentné listy

06.08.2015, 15:50
Na Slovensku odštartuje web zameraný výhradne na politiku ParlamentneListy.sk.

K portfóliu slovenských webov už onedlho pribudne nový portál ParlamentneListy.sk, ktorý sa venuje výhradne politike. Za vstupom tohto média na slovenský trh sú podľa akcionárov čísla.

„Už druhý rok prichádza na náš web denne až 25 tisíc Slovákov. Z toho nám vyplýva, že na Slovensku takýto druh online média chýba a preto to chceme zmeniť. Slovenskí politici budú mať konečne možnosť povedať všetko, čo chcú a to bez zásahu redakcie,“ uviedol Jan Holoubek, riaditeľ Our media a.s., materskej spoločnosti webov ParlamentniListy.cz a ParlamentneListy.sk.

S novým portálom sa na Slovensko po rokoch vracia aj podnikateľ Michal Voráček, ktorý u nás spoluzakladal spoločnosť Ringier. Okrem toho v rámci mediálneho biznisu pôsobil v TV Nova a TV Prima. Pozitívne výsledky dosahuje aj pri launchi nových projektov, ktorých spúšťal takmer 90 doslova na zelenej lúke.

„Z projektu ParlamentniListy.cz sa veľmi tešíme, máme 600 tisícovú návštevnosť mesačne a sme mimoriadne zdieľaní aj na sociánych sieťach. O tom, že sme vplyvným médiom svedčí aj to, že nás citujú prestížne zahraničné médiá. U nás neexistuje cenzúra, dávame priestor jednoducho všetkým. Nezávislosť médií je pre mňa dôležitá a na tom je postavená aj filozofia Parlamentných Listov,“ uviedol Michal Voráček, akcionár spoločnosti Our media a.s.

Druhým akcionárom je český senátor a podnikateľ Ivo Valenta, majiteľ skupiny Synot, ktorá podniká v 12 krajinách.

Riaditeľkou slovenského portálu ParlamentneListy.sk je od 1.8.2015 Oľga Dúbravská, ktorá 13 rokov pôsobila ako novinárka a neskôr šéfka PR oddelenia TV Markíza. Od roku 2013 pracovala v RTVS ako projektová manažérka.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
14. apríl 2024 08:01