StoryEditor

Aktualizácia: Ringier Axel Springer popiera predaj. Ide o fámy, tvrdí

20.10.2014, 11:15
Ringier Axel Springer Slovakia nemení majiteľa.

Ringier Axel Springer Slovakia nie je momentálne v štádiu predaja. Informáciu Stratégií zverejnenú ráno vydavateľstvo popiera.

"Nie, ide o trhové fámy. Švajčiarsko-nemecký majiteľ slovenského mediálneho domu Ringier Axel Springer nevedie žiadne rokovania na tému odpredaja slovenských aktív," uviedla PR manažérka spoločnosti.

Popiera to aj skupina J&T, ktorá sa dlhodobo spomínala ako možný záujemca. "Skupina J&T ani Patrik Tkáč vydavateľstvo Ringier Axel Springer Slovakia nekupuje," uviedla hovorkyňa spoločnosti J&T. "Informácie publikované Stratégiami nie sú pravdivé," tvrdí.

Záujem trhu o Ringier Axel Springer Slovakia je podľa našich informácií dlhodobý. Je to najväčšie slovenské vydavateľstvo, minulý rok malo tržby 30 miliónov eur a zisk po zdanení 4,3 milióna eur. Vydáva najpredávanejší slovenský denník Nový Čas (v auguste 98 709 predaných výtlačkov podľa ABC SR).

Prvýkrát sme o záujme J&T o Ringier Axel Springer informovali začiatkom septembra. Vtedy to obe strany popreli. Viac informácií.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 16:24