Aimee Teegarden a Matt Lanter v seriáli Láska vo hviezdach (Star-Crossed)
StoryEditor

Ďalší seriál prichádza na Slovensko. V Amerike nezažiaril

07.11.2014, 09:50
Star-Crossed sa dožil iba trinástich častí. Mladých divákov do 25 rokov však môže zaujať. Od nedele prichádza do slovenských kábloviek.

Na náš trh prichádza ďalší americký seriál. V slovenskej televíznej premiére tento víkend štartuje Star-Crossed. Odvysiela ho káblová AXN pod názvom Láska vo hviezdach, respektíve Láska ve hvězdách.

Distribučné práva na Star-Crossed predáva CBS Studios International, domov takých akvizícií ako NCIS alebo CSI.

Star-Crossed je jedným z novších titulov, v Amerike mal premiéru len tento rok. Od februára ho nasadila terestriálna televízia The CW, programovo zameraná na mladé ženy od 18 do 34 rokov. Objednala si trinásť epizód, po ich odvysielaní už ďalej nepokračovala a seriál zrušila. Nedosahoval dobrú sledovanosť: podľa Nielsen ho aj po pripočítaní divákov zo záznamu pozerávalo 1,3 milióna Američanov (2+), z toho 580 tisíc v reklamne zaujímavej cieľovej skupine 18-49. V tejto cieľovke to stačilo na rating 0,5 %, kým sezónny priemer The CW v 2013/2014 bol 0,8 %.

Sledovanosť Star-Crossed v USA
(vrátane divákov sledujúcich zo záznamu do 7 dní od premiéry, zdroj: Nielsen)

  • 2+ 1,29 milióna divákov (600 tisíc pod sezónnym priemerom The CW)
  • Domácnosti rating 0,9 % (- 0,3 bodu pod priemerom The CW)
  • 18-49 rating 0,5 % (- 0,3 bodu pod priemerom The CW

AXN, ktorá ho pre slovenský a český trh uvedie s českým dabingom, dá seriálu relatívne nenáročný slot svedčiaci o tom, že to pre ňu nebude ťažiskový produkt: bude ho vysielať v nedeľu o 18:25. Štartuje 9. novembra.

Láska vo hviezdach (Star-Crossed)

O čom je: Epický romantický príbeh ľudského dievčaťa a mimozemského mladíka, ktorého spoločne s ďalšími integrovali do predmestskej strednej školy 10 rokov potom, čo pristáli na Zemi a umiestnili ich do tábora.

Žáner: sci-fi, romantický

Krajina pôvodu: USA, 2014 (The CW)

Herci: Matt Lanter, Aimee Teegarden, Grey Damon, Natalie Hall, Malese Jow, Titus Makin Jr., Chelsea Gilligan, Greg Finley

Výkonní producenti: Meredith Averill, Adele Lim, Josh Appelbaum, André Nemec, Scott Rosenberg, Richard Shepard, Bryan Furst, Sean Furst,Daniel Gutman

Distribútor: CBS Studios International

Čo na to Stratégie: Ďalší seriál zo série pokus-omyl. Stanica The CW chcela využiť tradičné nástroje, ktoré jej fungujú: mladí hlavní hrdinovia, láska, sci-fi prvky. Nevyšlo jej to už len preto, že seriál išiel v ťažkom slote v pondelok o 20:00, navyše hneď prvý týždeň mu konkurovala NBC so silnou olympiádou. Pre istú cieľovú skupinu to však je dobrý produkt - ocenia ho najmä dievčatá a mladší diváci do 25 rokov (muži i ženy), ktorí v ňom nájdu všetko, čo potrebujú.

http://youtu.be/17KPXIos0x0

http://youtu.be/88_RYgHy1ys

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 19:43