Doktorka Zoe (Hart of Dixie)
StoryEditor

Seriálové novinky: Doktorka Zoe pokračuje, pribudne superhrdina a zombie

09.05.2014, 16:01
Arrow, Upírske denníky, Kráska a zviera. Americká stanica The CW rozhodla, ktoré svoje seriály obnoví a ktoré zruší. Pozrite si tiež prehľad noviniek.

Najväčšie americké stanice už budúci týždeň ohlásia, ktoré seriály zrušia, ktoré obnovia a aké novinky prinesú v sezóne 2014/2015. Informácie o plánoch televízie The CW sa dostali von v predstihu, zverejnil ich The Hollywood Reporter.

Informácie z The CW sa týkajú aj nášho trhu: stanica na sezónu 2014/2015 obnovila aj seriál Hart of Dixie, ktorý u nás pod názvom Doktorka Zoe vysiela televízia Doma (minulá časť v piatok 2. mája o 21:40 mala na Doma 50 tisíc divákov v 12-54 a podiel 5,0 % podľa PMT/TNS SK). V Amerike na The CW je jej aktuálny sezónny rating 0,6 % v cieľovke 18-49 (parameter most current, zdroj Nielsen Research). Pre The CW to znamená slabšie číslo, keďže stanica samotná má aktuálnu sezónu 0,8 %. V prospech Doktorky Zoe však hovorilo viacero faktorov: vysielala sa aj v piatok, teda deň, ktorý je spravidla ratingovo slabší bez ohľadu na to, aký seriál sa vysiela. A podľa The Hollywood Reporter dobre funguje aj v online videoslužbe Hulu, ktorá je užitočným nástrojom na zásah dôležitej skupiny ľudí od 18 do 34 rokov. Na Hulu je Doktorka Zoe jedným z najúspešnejších titulov The CW. Na jeseň príde so štvrtou sériou.

The CW obnovila aj ďalšie tituly: budúcu sezónu počíta s titulom Kráska a zviera (Beauty and the Beast), ktorý u nás tiež vysiela Doma vždy v piatky po Doktorke Zoe. V Amerike mal túto sezónu rating 0,5 % a na jeseň príde s treťou sériou. Stanica obnovila aj nový seriál The 100 - sci-fi o nukleárnej pohrome, ktorú prežila iba skupina ľudí na vesmírnej stanici. Predáva ho Warner Bros. International Television Distribution, takže ak ho niekto na Slovensku kúpi, budú to stanice skupiny Markíza.

Už predtým The CW oznámila, že chce aj ďalšiu sériu seriálu Arrow. Na jeseň sa vráti a prinesie tiež pokračovanie: zelenú totiž dostal jeho spin-off The Flash, takisto založený na postave z DC Comics. Arrow patrí k ratingovým úspechom stanice, aktuálnu sezónu dosahuje 1,2 % v 18-49. Televízia obnovila aj ďalšie seriály známe slovenskému divákovi, kompletný zoznam nájdete na konci správy.

Stop od stanice The CW však dostalo niekoľko projektov, medzi nimi tiež spin-off Hrozby z temnoty (Supernatural) pod názvom Bloodlines. Z neho vznikol pilot, no televízia sa rozhodla nepokračovať a neobjednala si kompletnú sériu.

Sezóna 2014/2015 na The CW

Pokračujú: Arrow, The 100, Kráska a zviera (Beauty and the Beast), Doktorka Zoe (Hart of Dixie), The Originals, Reign, Hrozba z temnoty (Supernatural), Upírske denníky (The Vampire Diaries)

Zrušené: The Carrie Diaries, Nikita (plánovaný koniec), Star-Crossed, The Tomorrow People, Whose Line is it Anyway?

Novinky:

The Flash - spin-off seriálu Arrow, tentokrát o vedcovi, ktorý získa schopnosť superrýchlosti a stane sa najrýchlejším človekom na svete

iZombie - študentka medicíny sa zmení na zombie a zamestná sa u patológa, aby mala prístup k čerstvým mozgom. Seriál podľa komiksovej predlohy DC Comics, ktorého tvorcom a výkonným producentom je Rob Thomas (Veronica Mars)

Jane the Virgin - seriál založený na venezuelskej telenovele. Príbeh ťažko pracujúcej ženy, ktorú omylom umelo oplodnia

The Messengers - na Zem sa zrúti nezmány objekt. Skupinu ľudí zasiahne energetický výboj, zomrú, ale následne sa preberú ako anjeli

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 01:42