Rachel Bilson v seriáli Doktorka Zoe (Hart of Dixie)
StoryEditor

Doma chystá novinky: Príde Doktorka Zoe III. a seriály Diablov advokát a Druhá šanca

21.08.2014, 11:38
Televízia Doma obmení piatkový večer, bude vysielať novú sériu Doktorky Zoe a skúsi si aj mysteriózno-hororový žáner.

Televízia Doma bude vyskladá na jeseň piatkové večery po novom. Vyplýva to z programových plánov.

V piatky ostane Doktorka Zoe (Hart of Dixie): seriál bude aj naďalej otvárať večer o 20:30. Televízia Doma chystá premiérovú tretiu sériu a odštartuje ju od 5. septembra. Kúpila ju od distribučnej spoločnosti Warner Bros. International Television Distribution.

Seriál pozeráva na Doma v priemere 96 tisíc divákov, z toho 54 tisíc v reklamne zaujímavej skupine 12-54 (rating 1,6 %). Priemerný trhový podiel v 12-54 je 5,2 %.

Vývoj trhových podielov Doktorky Zoe v prime-time na Doma

Doktorka Zoe III. bude robiť nábehovú krivku pre seriálové novinky. Takto budú vyzerať piatky na Doma od 5. septembra:

20:30 Doktorka Zoe (Hart of Dixie) - premiéra III. série

21:30 Diablov advokát (666 Park Avenue) - premiéra

22:25 Druhá šanca (Necessary Roughness) - premiéra, dve časti za sebou cca. do 0:45

V piatky o 21:30 doposiaľ chodil Dallas. Ten na Doma uzavrie prvú sériu a už nebude pokračovať druhou.

Diablovým advokátom (666 Park Avenue) skúsi televízia Doma na svoje pomery netradičný žáner: je to totiž mysteriózno-hororový žáner. V hlavnej úlohe sa predstaví Terry O'Quinn známy zo seriálu Nezvestní (Lost), tentokrát ako správca budovy, ktorá má temnú minulosť. Teraz sa do nej nasťahuje mladý idealistický pár, stanú sa jej správcami a temné nadprirodzené sily prehovoria.

Diablov advokát vznikol podľa knižnej predlohy Gabrielly Pierce. V Amerike sa vysielal v sezóne 2012/2013 na stanici ABC. Podľa Nielsen Research ho pozerávalo 6,5 milióna divákov v skupine 2+ a v užšej, reklamne zaujímavej cieľovke 18-49 mal sledovanosť 2,4 %, pričom sezónny priemer stanice bol 2,2 %. Seriál má jednu 13-dielnu sériu. Doma ho rovnako ako Doktorku Zoe kúpila od Warner Bros. International Television Distribution.

Piatkové večery na Doma bude uzatvárať dramedy, respektíve dráma s komediálnymi prvkami zo športového prostredia Druhá šanca (Necessary Roughness). Podľa distribútora je o čerstvo rozvedenej žene-matke, ktorá prijme prácu terapeutky profesionálneho futbalového tímu, zažije v nej nečakaný úspech a ponuky sa jej začnú hrnúť. Musí zvládnuť kariéru a hektický osobný život. Herečka Callie Thorne bola za túto úlohu nominovaná na Zlatý glóbus.

V Amerike chodil seriál na káblovej stanici USA Network, v programe bol tri sezóny od 2011 do 2013 a dokopy vzniklo takmer 40 epizód. Tretia séria mala podľa The Futon Critic 2,4 milióna divákov (2+) a rating 0,6 % v cieľovej skupine 18-49, druhá dosahovala 2,5-miliónovú sledovanosť o 0,7-percentný rating u mladých. Doma ho kúpila od distribučnej spoločnosti Sony Pictures Television International.

Prečítajte si tiež: Doma predstavila ťaháky: Telenovela, premiérová Doktorka Zoe aj mysteriózna novinka.

 

zdroj dát: PMT/TNS SK

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 03:37