Robert Fico
StoryEditor

Ficova vláda nebude komunikovať s Denníkom N. Pre Shootyho

11.05.2015, 15:50
Vláda sa rozhodla nekomunikovať s Denníkom N. Vraj pre „samolepkovú politickú antikampaň“.

Vláda Roberta Fica nebude komunikovať s Denníkom N. Noviny o tom informovali na svojom webe, pričom tvrdia, že naposledy takéto príkazy vydal Vladimír Mečiar proti agentúre SITA, Sme a TV Markíza.

Prečítajte si tiež komentár Fico si Shootyho nalepil rovno na čelo.

Fico sa na tom s ministrami dohodol v stredu na rokovaní vlády. "Dôvodom je dlhodobé tendenčné informovanie o práci kabinetu zo strany denníka, ktoré vyvrcholilo odštartovaním samolepkovej politickej antikampane pod názvom "Poburuje vás tento typ vládnutia? Dajte to najavo. Nalepte si Shootyho," tvrdí Úrad vlády SR. Dodáva, že tým sa vraj Denník N "bezprecedentne pridal k opozičným politickým subjektom a preto vláda SR nevidí zmysel v ďalšej komunikácii s ním". Ďalej bude vláda a ministerstvá komunikovať "podľa platnej legislatívy".

Šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný si však myslí, že už len týmto krokom porušujú tlačový zákon. Povedal to pre svoj denník. "Za choré považujem už to, že sa samolepkami zaoberá vláda. To, že ich privedú k myšlienke nekomunikovať, je už iba prejavom paniky, v ktorej asi sú. Minimálne aj preto, že tým porušujú tlačový zákon," uviedol a rozhodnutie vlády označil za "tragické".

Denník N minulú stredu priložil k tlačeným novinám nálepky Shootyho karikatúr. Tie zobrazujú Fica, ktorý ako zlodej kričí "chyťte zlodeja", prípadne hovorí, že "peniaze som zohnal vlastnou hlavou", pričom namiesto hlavy má schránku.

 

Toto si zajtra určite nenechajte ujsť :)

Posted by Denník N on Tuesday, May 5, 2015

 

Chcete byť pravidelne informovaní o dianí v brandži? Odoberajte bezplatný newsletter Stratégií.

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 14:27