StoryEditor

Generálny riaditeľ TV Nova Jan Andruško je odvolaný

14.10.2013, 12:58
Ďalšou obeťou čistiek v CME, ktorú po novom vedú dvaja výkonní riaditelia Christoph Mainusch a Michael Del Nin, sa stal šéf českej TV Nova.

Po odvolaní generálnej riaditeľky TV Markíza Zuzany Ťapákovej v krátkom čase dochádza k ďalšej zásadnej personálnej zmene v skupine CME. Dnes bol odvolaný generálny riaditeľ českej TV Nova Jan Andruško. Zmeny sa rozbehli po tom, čo bol odvolaný z vedenia CME Adrian Sarbu.

 

Pre Jana Andruška sa podľa zdrojov z TV Nova stala osudnou túžba nových šéfov ukázať nový smer vo vedení tejto mediálnej skupiny. Na českom trhu sa špekuluje, že medzi dôvodmi pre jeho odvolanie bolo druhé meranie sledovanosti a problémy zo začiatku tohto roka s novou obchodnou politikou. Obe zmeny sú svojím spôsobom paradoxné, pretože ako skupine Nova, tak aj Markíze sa v posledných mesiacoch darí zvyšovať sledovanosti aj príjmy z predaja reklamy. Jan Andruško navyše v súboji s novým manažmentom obhajoval súčasný štýl skupiny, ktorý sa, minimálne súdiac podľa vývoja sledovanosti, ukázal ako zmysluplný. Podľa informácií zo CME by po odvolávaní generálov na slovenskom a českom trhu mal prísť na rad aj šéf rumunskej stanice.

 


Jan Andruško prišiel profesne prvýkrát do styku s TV Nova v roku 2005, keď začal pracovať pre CET 21 ako hlavný externý právny poradca. V tom istom roku predala PPF skupine CME. V tom čase bol Ján Andruško spoločníkom advokátskej kancelárie Kotrlík Bourgeault Andruško. Generálnym riaditeľom TV Nova sa Andruško stal v roku 2011 a podieľal sa na všetkých významných zmenách tejto mediálnej skupiny od tej doby - teda aj reštrukturalizácie, procesu digitalizácie, aj implementácie jej obchodnej politiky.

Zdroj: red

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:13