Adrian Sarbu
StoryEditor

Adrian Sarbu rezignoval

21.08.2013, 18:06
Matka TV Markíza či Nova prišla o svojho šéfa. Sarbu rezignoval zo šéfovskej pozície v CME. "Mission accomplished," povedal na záver.

Prvý muž CME Adrian Sarbu končí. Rozhodol sa odstúpiť z postu CEO. Central European Media Enterprises (CME) o jeho rezignácii informuje v tlačovej správe.

Sarbu spolupracoval so CME od roku 1995, kedy bol pri štarte televízie Pro TV v Rumunsku. V rokoch 2007 až 2009 zastával v CME post COO (Chief Operating Officer) a od roku 2009 doteraz je prezidentom a CEO.

Sarbu ostáva zamestnancom CME do 1. januára 2014. Člen správnej rady Duco Sickinghe je poverený vedením komisie, ktorá má zabezpečiť hladký priebeh všetkých operácií s tým súvisiacich a hľadaním nového CEO.

Správa o odchode Sarbuho zo CME prichádza v čase, keď mediálna spoločnosť Time Warner pracuje na získaní nadpolovičného podielu v CME. Sarbuovi však napriek tomu v apríli predĺžili zmluvu až do konca roka 2016 a v prípade, že by ho odvolali z vedenia CME, mal mať nárok na odstupné medzi 3,6 až 5,4 miliónmi dolárov alebo post šéfa rumunskej divízie CME. 

CME je zadlžená: ku koncu 1. kvartálu predstavoval jej dlh podľa Reuters 1,1 miliardy dolárov. Na konci 2. kvartálu zaznamenala medziročný 85-percentný pokles zisku. Výnos v druhom kvartáli klesol o takmer 15 % na 180,2 milióna dolárov. Prečítajte si viac o finančných výsledkoch CME.

CME prevádzkuje televízie na šiestich trhoch vrátane Slovenska (Markíza, Doma, Dajto, Fooor) a Česka (Nova a ďalšie).

Komentáre:

Ronald Lauder, zakladateľ CME a predseda správnej rady CME v mene celej rady: "Chcel by som sa poďakovať Adrianovi za početný prínos k úspechu CME a za vášeň, oddanosť a mimoriadnú kreatívnu víziu, ktorú dokázoval už od roku 1995. Za ten čas Adrian riadil implementáciu multikanálovej stratégie CME a iniciatívu v oblasti nových médií. Svedomito a úspešnej pracoval ako CEO, aby udržal vedúcu pozíciu spoločnosti v ťažkých makroekonomických podmienkach a prechodnom období tejto brandže. Sme Adrianovi vďační za jeho vedenie a tešíme sa na spoluprácu v budúcnosti."

Adrian Sarbu: "Som hrdý, že som bol súčasťou CME takmer 20 rokov a postaral sa o pokračovanie úspechu spoločnosti v náročnom období. Je to skvelá organizácia s talentovanými zamestnancami. Som si istý, že spoločnosť je do budúcnosti dobre nastavená. Moja misia v CME je splnená."

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 21:03