Under the Dome
StoryEditor

Jeden z najsledovanejších seriálov sveta príde na Slovensko

30.07.2014, 18:20
Under the Dome uvidíme na Slovensku. Pozrite si tiež kompletný prehľad filmových, seriálových a športových ťahákov Dajto na jeseň 2014.

Na Slovensko príde seriál Under the Dome, ktorý patrí k najsledovanejším na svete. Chystá ho televízia Dajto.

Under the Dome získal nomináciu na 9th International TV Audience Awards - znamená to, že v roku 2013 patril medzi tri najsledovanejšie dramatické seriály sveta. Výsledky garantuje spoločnosť Eurodata TV Worldwide, ktorá zostavila rebríček podľa dát sledovanosti z 66 trhov. Under the Dome sa ocitol medzi top seriálmi spolu s kriminálkami NCIS - Námorný vyšetrovací úrad (Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service) a C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (CSI: Crime Scene Investigation). Pozrite si kompletné výsledky.

Aj sledovanosť a medzinárodné predaje sú jedným z ťahákov, ktorým sa Dajto snaží nalákať slovenských inzerentov reklamy. Spomína výsledky z USA či Nemecka. "Nasledoval svetový boom a predaj na vyše 200 trhov: Austrália, Kanada, Rakúsko, Taliansko, Španielsko, Veľká Británia či Nemecko. Nemecká ProSieben nezažila podobný seriálový úspech od roku 2000," tvrdí v prezentácii pre inzerentov.

V Amerike bol podľa prezentácie najúspešnejším letným seriálom krajiny za 21 rokov. Stratégie priniesli podrobnú analýzu seriálu a sledovanosti jeho prvej série už v septembri 2013. Pozrite si ju v správe Radíme televíziám: Chcete náhradu za Nezvestných? Tu je.

Under the Dome sa v Amerike na CBS aktuálne vysiela s druhou sériou. Podľa priebežných výsledkov Nielsen Research ho po štyroch epizódach sleduje 10,1 milióna divákov (2+) a v reklamne dôležitej cieľovej skupine 18-49 má rating 2,4 %, čo je vysoko nad aktuálnymi priemermi stanice. A je to číslo, s ktorým by seriál obstál aj v silnej sezóne: priemer stanice od septembra doteraz je 2,1 %.

Seriál Under the Dome vznikol podľa knižnej predlohy Stephena Kinga, King je zároveň výkonným producentom spolu so Stevenom Spielbergom. Na medzinárodné trhy ho predáva CBS Studios International. Dajto zaradí seriál na jeseň.

Dajto chystá na jeseň i ďalšie filmy a seriály. Pozrite si prehľad, čo stanica uvádza ako svoje highlighty v prezentácii pre inzerentov:

Seriály

- Under the Dome - mysteriózny seriál. Príbeh mestečka, ktoré nečakane a z nevysvetliteľných dôvodov skončí pod neviditeľným krytom, odrezané od sveta. Obyvatelia musia prežiť v postapokalyptických podmienkach a hľadať odpovede. Prečítajte si o ňom viac

- NCIS: Los Angeles V.

- Drsný šerif II. (Longmire) - viac informácií o seriáli

- Mesto tieňov II.

- Kobra 11 (Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei)

- Walker, texaský ranger (Walker, Texas Ranger)

- Alf

- Crazy TV (Crazy TV Pranks) - šou so skrytou kamerou

Filmy

- Pomsta Jackieho Chana (San ging caat goo si)

- Rambo I., II., III.

- Prepadnutie 13. okrsku (Assault on Precinct 13)

- Terminátor 3: Vzbura strojov (Terminator 3: Rise of the Machines)

- Resident Evil: Zánik (Resident Evil: Extinction)

Šport

- Formula 1

- priateľské zápasy slovenskej futbalovej reprezentácie

- Red Bull Air Race

- vrcholový box

Špeciály

- World Trade Center

- The Art of Flight

http://youtu.be/f_Y5YeYrqUk

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 00:22