MIPTV 2014. Foto: Reed MIDEMReed MIDEM
StoryEditor

Markíza, Joj a RTVS práve teraz nakupujú svetové novinky

13.04.2015, 11:17
V Cannes sa koná televízny veľtrh, prišli naňho všetci dôležití televízni hráči sveta. Novinky od nich kupujú aj Slováci.

Vo francúzskom Cannes sa tento týždeň koná televízny veľtrh MIPTV 2015, ktorý spolu s jesenným Mipcom-om patrí k najväčším na svete.

Do Cannes vycestovali aj slovenskí televízni hráči. Ako každý rok aj teraz sú tu Markíza, TV Joj a RTVS - pre ne je MIPTV dôležitou príležitosťou stretnúť sa s obchodnými partnermi, od ktorých získavajú akvizície. Okrem nich prišla aj bývalá programová riaditeľka Markízy Martina Lišková, registrovaná cez spoločnosť Foxx New Media, distribútor platených staníc IFC Media (v portfóliu má Slovak Sport.TV, CS film, Deluxe Music a ďalšie) a firma Mega Mex Media, zastupujúca detský kanál Duck TV.

Svoje novinky Markíze, Jojke či RTVS ponúkajú najväčší televízni distribútori na svete. Veľtrhy v Cannes majú vždy najširšie zastúpenie. Aj tento rok prišli spoločnosti ako CBS Studios International, Warner Bros., Disney Media Distribution či Twentieth Century Fox International Distribution. Viac o tom, aké silné sú ich knižnice a aké seriály predávajú, nájdete v analýze Stratégií.

Nezvyčajne vysoký je počet slovenských predajcov na veľtrhu. Na MIPTV prišli ponúkať svoj obsah tradiční účastníci ako Eurokim (distribútor titulov nemeckej firmy Beta Film na východoeurópske trhy), Film Europe Ivan Hronca a FremantleMedia Group so slovenskou predajkyňou Andreou Gavačovou. Okrem nich však tiež košický operátor Antik Technology a menší distribútor K2/Recreation Media, v ktorom je managing directorom Juraj Barabáš.

 

Slovensko na MIPTV 2015
Predajcovia: Eurokim, Film Europe, FremantleMedia Group, Antik Technology, K2/Recreation Media

Nákupcovia/účastníci: Markíza-Slovakia, TV Joj/Slovenská produkčná, RTVS, Mega Mex Media, Foxx New Media, IFC Media

 

MIPTV ponúka okrem biznisu aj sprievodný program. Tento rok bude mať prednášku výkonný producent a spolutvorca Modernej rodiny (Modern Family) Steven Levitan. Budú sa odovzdávať aj ocenenia 2015 MIPTV Médaille d’Honneur Award, ktoré získajú Ben Silverman (Electus), Cécile Frot-Coutaz (FremantleMedia), Ricardo Scalamandré (Globo) a Irfan Sahin (Dogan TV Holding). Súčasťou veľtrhu je aj súťaž nových formátov MIPFormats International Pitch. Vyhrala ju game show 1001 Rooms - Beat the Matrix, v ktorej súťažiaci unikajú cez tisícku miestností a popritom riešia rôzne úlohy. Prehľad nominovaných nájdete tu.

https://youtu.be/8mVpeSpt6Nw

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 03:57