Michaela Čobejová a Marián Miezga v seriáli Tajomstvo rodiny. Foto: JojJoj
StoryEditor

Nový seriál Tajomstvo rodiny prichádza na Joj (video)

11.11.2013, 16:25
Joj spracuje námet, ktorý zaujal aj televízie v USA a Rusku. Viac o novom seriáli Joj: herci, námet, zahraničné adaptácie a kompletná epizóda z Holandska.

Televízia Joj ohlásila nový seriál: natáča Tajomstvo rodiny. Hlavnú úlohu v ňom stvárni Michaela Čobejová a premiéru bude mať začiatkom roka 2014. Avizuje televízia na svojom webe.

Od zverejnenia názvu zaznamenal nový seriál televízie Joj sedem zmienok v relevantných slovenských médiách. Ako vyplvýva z databázy Newton Media, spojenie "Tajomstvo rodiny" sa objavilo na štyroch weboch, z nich najväčší je Aktuality.sk, a z printov ho prebral napríklad Košický Korzár. Médiá zaujalo najmä angažovanie Michaly Čobejovej: to, že natáča nový seriál, priniesol dnešný Plus jeden deň aj aktuálna Eurotelevízia. Obe médiá však používajú názov Vdova, čo bol iba pracovný názov, ktorý použila herečka na svojom Facebooku.

V novinke TV Joj sa okrem Čobejovej objavia herci Marián Miezga, Elena Podzámska, Juraj Rašla, Milo Kráľ a ďalší.

Seriál z mafiánskeho prostredia Tajomstvo rodiny vzniká podľa formátu Penoza spoločnosti Endemol. Prvá verzia vznikla v Holandsku, na jej základe sa Endemol rozhodol predávať ho ako formát. Pôvodná holandská Penoza odštartovala v septembri 2010 a podľa distribútora prvá séria zlepšila výkony stanice NED2 v slote o 55 %. Doposiaľ vznikli tri série, respektíve 26 častí. Formát žánrovo spadá medzi krimitriler a drámu.

Formát sa úspešne predáva v regióne strednej a východnej Európy: okrem Slovenska oňho prejavila záujem aj televízia Canal+ v Poľsku, ktorý v roku 2012 vyrobil 8-dielnu sériu pod názvom Krew z Krwi. Výrobu druhej zastavil, keďže celkovo prehodnotil tvorbu pôvodných seriálov pre poľský trh. Formát sa však podarilo dostať na 142-miliónový ruský trh. Ruskú verziu predstaví distribútor na jar 2014 na veľtrhu MIPTV v Cannes.

Formát Penoza sa dostal aj do USA: minulú sezónu 2012/2013 vyrobila vlastnú verziu stanica ABC a dala jej názov Red Widow. Pre slabú sledovanosť ho zrušila po prvej 8-dielnej sérii. Nasadila ho do nedeľného prime-timu na 21. hodinu, kde Fox konkuroval animovanými seriálmi, NBC premiérou reality šou Donalda Trumpa Šéf (Celebrity Apprentice) a CBS Dobrou manželkou (The Good Wife). Dvojhodiná pilotná časť debutovala v cieľovej skupine 18-49 so sledovanosťou 1,5 %, čo bolo na úrovni priemeru stanice. Seriál ďalšie týždne pokračoval o 22. hodine, jeho sledovanosť klesla do staničného podpriemeru, až pod hranicu 1 %. Americkú verziu odvysielala u nás stanica AXN pod názvom Rudá vdova.

O čom je formát Penoza, podľa ktorého vznikne slovenské Tajomstvo rodiny:

Obyčajná žena. Jej otec bol krinálnik, ona však chcela presný opak. Túžila po bezpečí, vychovávala deti, starala sa o rodinu... a zrazu sa ocitne v podsvetí. Jej manžela totiž brutálne zabijú a primárny inštinkt je radí ochrániť rodinu. Manžel však obchodoval s gangstermi, kriminálnikmi a mafiánmi a zaplatil za to najvyššiu cenu. Aby ona a jej deti neskončili rovnako zle, musíbojovať - spolupracovať so zločincami, použiť proti nim ich vlastné zbrane a vypátrať, kto zabil jej mnažela.

Pozrite si promo zo zahraničných trhov a kompletnú holandskú epizódu:

http://youtu.be/qvmsodo_XLQ

http://youtu.be/KxYKdD2B3Q8

http://youtu.be/5f4SPUSU_mk

http://youtu.be/_CeLZa9hhFA

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
03. máj 2024 07:58