Červená vdova (Red Widow)
StoryEditor

Ďalší seriál uvidíme tesne po Amerike. Prichádza Červená vdova

10.05.2013, 09:36
Od Disneyho a scenáristov Dextera prichádza na Slovensko nový triler zo sveta organizovaného zločinu. Pozrite si upútavku.

Na slovenský a český trh prichádza ďalší seriál tesne po americkej premiére. Káblová stanica AXN kúpila seriál stanice ABC Red Widow. Pod názvom Rudá vdova ho začne vysielať od 17. mája.

AXN vyčlení svojej novej akvizícii predvíkendový vysielací čas: premiéru bude mať vždy v piatok o 21. hodine, repríza pôjde v noci. Slovensko-česká premiéra príde len niečo vyše dvoch mesiacov po americkej: na ABC išla Červená vdova od 3. marca.

Americká ABC nasadila Červenú vdovu do nedeľného prime-timu na 21. hodinu, kde Fox konkuroval animovanými seriálmi, NBC premiérou reality šou Donalda Trumpa Šéf (Celebrity Apprentice) a CBS Dobrou manželkou (The Good Wife). Dvojhodiná pilotná časť debutovala v cieľovej skupine 18-49 so sledovanosťou 1,5 %, čo bolo na úrovni priemeru stanice. ABC si pochvaľovala vylepšenie svojich výkonov v tomto konkurenčnom čase. Seriál ďalšie týždne pokračoval o 22. hodine, jeho sledovanosť klesla do staničného podpriemeru.

Seriál Red Widow pre ABC vyrobila spoločnosť Endemol. Na medzinárodné trhy ho predáva Disney Media Distribution, s ktorou u nás spomedzi free-TV staníc obchoduje Joj. K dispozícii je osem epizód, druhá séria zatiaľ nebola objednaná. Verdikt padne budúci týždeň.

Ako uvádza AXN v anotácii, Červená vdova je "dráma podľa holandskej predlohy o žene, ktorá je po vražde svojho manžela nútená prijať jeho rolu v zločineckom syndikáte, aby ochránila svoju rodinu". Distribútor Disney ho promuje ako "strhujúci nový triler, ktorý vtiahne divákov do sveta zločinu a ukáže, ako ďaleko až môže zájsť jedna matka, aby ochránila svoju rodinu". Scenár napísala Melissa Rosenberg, účinkujú Radha Mitchell, Luke Goss alebo Goran Visnjic.

Odpovedá scenáristka Melissa Rosenberg

Ako ste sa dostali k seriálu?

Objavil ho náš produkčný partner Endemol a priniesol do ABC. Vlastne ABC prišla za nimi a Endemol povedal: "Toto je seriál pre káblovú stanicu." Oni ho však chceli a tvrdili, že je pre nich ideálny. Posledné roky kariéry som strávila v prostredí káblových staníc, vďaka štvorročnej práci na seriáli Dexter, a zbožňujem túto skúsenosť. Ale ABC prináša dva roky za sebou fascinujúce projekty, tak som sa rozhodla spolupracovať i s nimi.

Pristupovali ste k tomu ako k minisérii. Čím viac sa seriál, blíži do konca, tým bude ťažšie vyrobiť druhú sériu, ak si ju stanica objedná?

Je to zábavné, pretože pri holandskej predlohe Penoza si mysleli, že to bude miniséria. A všetkých zabili. Ale bol to obrovský hit a neviem si predstaviť, čo môžu tvorcovia vymyslieť pri pokračovaní. My všetkých nezabijeme. Ľudia umierajú, pre mňa je to však o vytváraní postáv a vzťahov, z ktorými chcete ostať päť, sedem rokov - akokoľvek dlho.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 00:35