Spectre (ilustračné foto)
StoryEditor

RTVS nakupovala od MGM

15.10.2015, 12:00
Verejnoprávna televízia získala takmer stovku hodín programov od MGM International Television Distribution.

Rozhlas a televízia Slovenska nakupoval od distribučnej spoločnosti MGM International Television Distribution. Vyplýva to z centrálneho registra zmlúv.

RTVS podpísala s MGM tri zmluvy - jednu na 14 hodín programov, jednu na 12 a tretiu najväčšiu na 72, takže dokopy získala takmer 100 hodín programov.

Dokopy ju všetky tri zmluvy aj s daňou vyjdú na vyše štvť milióna eur (43 590, 85 402 a 122 320 eur). RTVS získala klasicky dvojročné free TV vysielacie práva s dvoma runmi a 24-hodinovou reprízou.

Vo výpise z centrálneho registra zmlúv nie sú uvedené konkrétne tituly, ktoré RTVS zakúpila. Minimálne v jednom prípade však možno predpokladať, že pôjde o premiérový seriál.

V minulosti sa od MGM dostali na Slovensko napríklad film Hobit: Neočakávaná cesta (The Hobbit: An Unexpected Journey) alebo seriál Vikingovia (The Vikings), v oboch prípadoch ich získala skupina Joj. MGM tiež vlastní distribučné filmy na filmové Bondovky, zo seriálov je to napríklad kritikmi oceňovaný Fargo, ktorý u nás išiel v káblovej televízii AMC.

RTVS nadväzuje na doterajšiu spoluprácu s MGM International Television Distribution; koncom roka 2013 od nej nakúpila 76 hodín programov za 150 tisíc eur aj s daňou.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 22:45