Natáčanie seriálu Kolonáda. Foto: RTVSRTVS
StoryEditor

RTVS nespoplatní svoje HD stanice

30.05.2014, 09:00
Stanice vo vysokom rozlíšení bude poskytovať RTVS káblovým, satelitným či IPTV operátorom zadarmo.

Aké má plány Rozhlas a televízia Slovenska s vysielaním vo vysokom rozlíšení? Po tom, čo Václav Mika predstavil ambíciu zvýšiť koncesionárske poplatky, zisťovali Stratégie, či nebude chcieť RTVS hľadať ďalší zdroj príjmov práve v platbách za HD.

Na bezplatnom poskytovaní HD staníc zo strany RTVS sa nič nemení: "RTVS musí jasne dať najavo, že nebude spoplatňovať svoj obsah. Nielen za HD vysielanie, ale aj za obsah. Komerčné stanice už rokujú o tom, že časť ich obsahu bude spoplatnená. To je v kontradikcii s tým, čo chceme robiť my," odpovedal Mika na otázku Stratégií. "My nechceme náš obsah spoplatňovať žiadnym spôsobom," dodal. Káblové, satelitné či IPTV spoločnosti teda budú môcť šíriť HD stanice bez toho, aby verejnoprávnej televízií platili.

Momentálne je Jednotka RTVS vo vysokom rozlíšení aj na satelite (Astra 23,5°, 11 934 MHz). Bude tam tri mesiace: na satelit vstúpila Jednotka HD v máji pred majstrovstvami sveta v hokeji a ostane na ňom aj počas MSa vo futbale a Tour de France. Informovala o tom v tlačovej správe.

Prečítajte si tiež: Všetko o zvýšení koncesionárskych poplatkov: O koľko, prečo, kedy, čo RTVS ponúkne

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 18:33