William Fichtner v seriáli Bez hraníc (Crossing Lines)
StoryEditor

Seriál Bez hraníc pokračuje, RTVS prinesie novú sériu

22.01.2015, 14:00
Bez hraníc II. uvidíme v slovenčine, RTVS na ňu kúpila práva a môže ju vysielať už od leta.

RTVS získala práva na nové časti seriálu Bez hraníc (Crossing Lines). Od distribučnej spoločnosti Tandem Communications kúpila druhú sériu.

Vysielacie práva má RTVS na dva roky a začínajú plynúť v júni. Mohla by teda nadviazať na podobný programing ako pri prvej sérii: tú nasadila Jednotka na leto 2014, kedy jej v prime-time nekonkurovali pôvodné seriály Markízy ani Joj. Prvá epizóda sa uviedla 4,9-percentný ratingom a 12,1-percentným podielom v 12+ (podrobnosti tu).

RTVS zaplatí za druhú sériu Bez hraníc 50 526,32 eur plus technické náklady za materiál  1 276 eur. Suma je vyššia ako pri prvej sérii, no tá mala o dve časti menej. "Dvojka" je 12-dielna. Jednotková cena za epizódu ostala rovnaká (4 210,52 eur). Telerozhlas získa televízne práva a epizódy v HD kvalite.

Crossing Lines vznikol v medzinárodnej koprodukcii, na ktorej sa okrem iných podieľali Sony Pictures Television Networks a francúzska TF1. Keďže koproducentom je aj Sony, káblové vysielacie práva má jej stanica AXN. Slovensko-česká AXN druhú sériu zaradila do vysielania na jeseň 2014, a to v češtine. RTVS seriál dabuje do slovenčiny.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 08:22