Crossing Lines
StoryEditor

Seriál, ktorý išiel v Amerike iba toto leto, kúpila RTVS

03.09.2013, 16:30
RTVS získala nový seriál Crossing Lines s Donaldom Sutherlandom za vyše 42 tisíc eur. Pridá sa k televíziám ako NBC, Sat.1, TF1 či AXN.

Rozhlas a televízia Slovenska bude vysielať najnovší seriál Crossing Lines. Vysielacie práva získala od spoločnosti Tandem Communications.

RTVS získala terestriálne free TV práva platné tri roky; na dve vysielania plus 24-hodinové reprízy. Za prvú 10-dielnu sériu zaplatila 42 105,26 eur (plus 980 eur technické náklady). Licencia je platná od 1. apríla 2014.

Crossing Lines vznikol v medzinárodnej koprodukcii, na ktorej sa okrem iných podieľali Sony Pictures Television Networks a francúzska TF1. Náklady boli podľa distribútora 3 milióny dolárov na jednu epizódu.

Práva pre americký trh získala jedna z najväčších televízii v USA NBC. Tá vysielala Crossing Lines toto leto, od júna do augusta. V nedeľnom slote o 22. hodine dosahoval podľa Nielsen Media Research rating 0,8 % v cieľovej skupine 18-49 (parameter live+7). Pre NBC, ktorá v sezóne 2012/2013 dosahovala priemer 2,1 % je to podpriemerný výsledok, no leto patrí tradične k ratingovo slabším obdobiam. V Amerike mal seriál priemerne 4,4 milióna divákov (2+).

V Nemecku vysiela seriál stanica Sat.1. S prvou časťou dosiahla nadpriemerný trhový podiel 14,8 % v skupine 14-59, ďalší týždeň si udržala podobné čísla nad 14 %. Vysiela ho vo štvrtok o 21:15.

Keďže koproducentom Crossing Lines bola aj spoločnosť Sony, káblové vysielacie práva získala jej stanica AXN. Slovensko-česká AXN chystá jeho premiéru v stredu 18. septembra o 21:00, kedy odvysiela prvé dve epizódy. Pôjde pod názvom Bez hraníc. AXN nedávno potvrdila, že odvysiela aj druhú 12-dielnu sériu. Tá sa bude natáčať vo Francúzsku, Česku, Monte Carle a Bulharsku.

Podľa anotácie AXN je Crossing Lines akčný krimiseriál o medzinárodnom tíme policajtov, čo riešia zločiny prekračujúce hranice európskych štátov. Väčšina epizód prvej série sa natáčala v Prahe, v seriáli účinkujú aj Karel Roden alebo Klára Issová. Hlavné úlohy stvárnili William Fichtner, Marc Lavoine, Gabriella Pession, Tom Wlaschiha, Moon Dailly, Richard Flood a Donald Sutherland.

http://youtu.be/OXcAL93SVBs

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 21:51