StoryEditor

Slovensko má o jednu televíziu menej. Skončila musiq1

16.02.2015, 11:35
Hudobná stanica musiq1 prestala vysielať. Na trhu vydržala necelých sedem rokov.

Slovenská hudobná televízia musiq1 skončila. Vysielanie ukončila v sobotu 14. februára, ako posledný videoklip avizovala "In Search Of" od Glendy.

Musiq1 prišla na trh v roku 2008 ako hudobná stanica pre mladého diváka vo veku 15 až 30 rokov. Jej vysielanie malo premenlivý vývoj - v istých obdobiach investovala do programu aj marketingu, mala napríklad vlastné relácie, promoakciu musiq1 cirkus, odovzdávala vlastné ceny musiq1 awards (jeden rok vo veľkom štýle v Banskej Bystrici, druhýkrát komornejšie v bratislavskom klube), bola mediálnym partnerom niektorých hudobným podujatí.

Posledná mediálne viditeľná snaha posunúť stanicu ďalej prišla v roku 2010: televízia predstavila hudobného dramaturga Viktora Hazarda, šéfproducenta Jozefa "Jopa" Poláčka a plány testovať si hudbu či priniesť nové relácie. Vtedy vychádzala z mapovacej štúdie.

V nasledujúcich rokoch však svoje aktivity viac-menej utlmila a ponúkala len prúd videoklipov doplnený reprízami programov starých aj niekoľko rokov.

Riaditeľom televízie bol Marko Řehůřek. Počas svojej existencie v nej pracovali alebo s ňou spolupracovali aj Peter Iždinský (programový riaditeľ a konateľ v roku 2008), Matej Ribanský (stál pri vzniku stanice), Milan "Junior" Zimnýkoval (programový riaditeľ okolo roku 2009), Katarína "Sheri" Adamkovičová (výkonná riaditeľka okolo 2009-2010), Ladislav Ďurkovič (istý čas robil stanici PR) alebo Rado Štefanov (režisér musiq1 awards). Stanica fungovala v tých istých priestoroch ako dnes už premenovaná agentúra kuulfabrik a produkčná spoločnosť Kuul TV.

O konci musiq1 informoval ako prvý web DigiZone.cz.

Posledný príspevok na Facebooku musiq1:

Záver vysielania:

http://youtu.be/nBGSTaeY5M8

Zdroj: ik

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 02:50