StoryEditor

Súd v Česku zakázal ilegálne šírenie Markízy

16.06.2016, 16:20
Stalo sa tak potom, čo sa zo slovenského trhu začala postupne sťahovať Nova.

Česi si už našu najsledovanejšiu televíziu nepozrú, vysielaná bola na českom trhu ilegálne. „Sme radi, že súd uznal naše argumenty o protiprávnosti šírenia našich staníc v Česku,“ hovorí Matthias Settele, generálny riaditeľ Markíza Group.

Cieľom je zabrániť nelegálnemu prenosu vysielania programových služieb MARKÍZA- SLOVAKIA mimo územia Slovenska. Českým divákom však zostáva Markíza International, ktorá prišla na trh v januári tohoto roku. Našim susedom má poskytnúť z obsahu slovenskej stanice to najlepšie.

 

Čistenie na oboch trhoch
Podobná situácia nastala aj v prípade staníc českej skupiny Nova. Tie sú na území Slovenskej republiky šírené podobne. Skupina Nova tak distribútorom vysiela medzinárodnú stanicu NOVA International. Viac sa o odchode Novy môžete dočítať na tomto mieste.

„Rozhodnutie českého súdu a vydanie predbežného opatrenia je jasným dôkazom, že naša stratégia ako v Českej republike, tak aj na Slovensku, kde podnikáme rovnaké kroky, je správnou cestou. Naďalej budeme pokračovať v našom úsilí zastaviť cezhraničné vysielanie staníc skupiny Nova šírených bez nášho súhlasu,“ dodáva Petr Horák, riaditeľ sekcie nových projektov skupiny Nova.

Zdroj: im

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 06:27