Seriál Zakázaná láska (Ask-i Memnu/Forbidden Love)
StoryEditor

Telenovela Zakázaná láska prichádza na Doma (video a podrobnosti o seriáli)

16.01.2015, 14:34
Herci známi zo seriálov Fatmagul a Feriha, námet predaný aj do Ameriky. Pozrite si, o čom je nový turecký seriál televízie Doma.

Televízia Doma chystá nový turecký seriál. Volá sa Zakázaná láska a odštartuje 2. februára. Bude sa vysielať od pondelka do štvrtka o 21:30 vždy s dvoma časťami za sebou. Seriál má 158 epizód.

Zakázaná láska je ďalšia novinka z Turecka. Stanica Doma ju získala od distribútora Kanal D, od ktorého kúpila v minulosti seriály Fatmagul (Fatmagulun Sucu Ne?/What is Fatmagul's Fault?) alebo V objatí hodvábu (Gumus).

Zakázaná láska (známa aj pod originálnym názvom Ask-i Memnu a anglickým Forbidden Love) je klasickým príbehom lásky, vychádzajúcim z knižnej predlohy. V seriáli si zahralo viacero hercov známych z iných telenoviel, objavia sa v ňom Beren Saat (Fatmagül), Hazal Kaya (Feriha) alebo Kivanc Tatlitug (V objatí hodvábu). Viac informácií o deji seriálu nájdete nižšie.

Televízia Doma nasadí Zakázanú lásku po skončení Ferihy. Tá vyvrcholí vo štvrtok 29. januára. Prečítajte si o tom viac.

Stanica už na podporu Zakázanej lásky nasadila krátke upútavky. V nich naznačuje dej (upútavkový hlas hovorí, že "Odolať láske je ťažšie, než ju získať.") a upozorňuje na to, že v nej účinkujú herci známi z iných tureckých seriálov. Funguje už aj facebooková stránka Zakázanej lásky, čoskoro bude k dispozícii aj web zakazanalaska.markiza.sk. Pozrite si upútavky na konci správy.

V domácom Turecku sa Zakázaná láska vysielala v rokoch 2008 až 2010. Kúpilo ho niekoľko desiatok krajín, v regióne strednej a východnej Európy dosahoval dobrú sledovanosť napríklad v Rumunsku alebo Bulharsku. Námet sa dokonca predal aj do USA: spoločnosť Telemundo ho znovu natočila s vlastnými hercami pre španielsky hovoriace publikum v Amerike. "Pasión prohibida" sa vysielala v USA v roku 2013 cez pracovné dni o 20. hodine, sledovalo ju priemerne 1,2 až 1,3 milióna divákov a v reklamne zaujímavej cieľovej skupine 18-49 mala sledovanosť 0,4 až 0,5 % podľa Nielsen Research.

O čom je Zakázaná láska
(zdroj: anotácia TV Doma)

Žáner: romantický seriál

Krajina pôvodu: Turecko (2008-2010)

Herci: Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Nebahat Çehre, Selçuk Yöntem, Hazal Kaya

Distribútor: Kanal D (formát predáva The Global Agency)

Nesmrteľný príbeh „Zakázaná láska“ napísal v 19. storočí Halit Ziya Uşaklıgil (1866 - 1945), bol prispôsobený dnešnej dobe a v seriáli na seba upozorňuje svojim silným obsadením. Príbeh o zakázanej láske scenáristi Ece Yörenç a Melek Gençoğlu pretransformovali do dnešnej doby a režisér Hilal Saral tento príbeh fascinujúco prináša na televíznu obrazovku. Za jeho výrobou stojí spoločnosť Ay Yapım. A toto je samotný príbeh, ktorý si istotne obľúbia milióny divákov:

Adnan pred 11 rokmi príde o svoju manželku. Utiahne sa do úzadia a všetku svoju pozornosť venuje svojim dvom deťom Nihal a Bülentovi. Spolu so svojimi dvomi deťmi, ich napoly francúzskou vychovávateľkou a Behlulom, chlapcom, ktorého si zobral pod svoj patronát po tragickej smrti jeho rodičov, žije v jednom z honosných sídiel v Istanbule. Po tom, ako spozná dcéru pani Firdevs(Firdeus) a jej mŕtveho manžela pána Meliha, začne znovu po rokoch cítiť to, čo už dávno necítil a tak sa do jeho života vracia láska. Pani Firdevs je veľmi ambiciózna žena, ktorá dokonca súperí so svojimi dcérami. Ani náhla smrť jej manžela ju nevzdiali od spoločenského života. Je pripravená a neodmieta žiadne významnejšie spoločenské pozvanie. Bihter viní svoju matku za smrť jej otca a veľmi sa hanbí za to, že je jej dcérou. Vo svojej opustenosti a smútku nájde oporu v pánovi Adnanovi a tak v jeho náručí kráča k novému začiatku. Na druhej strane Firdevs považuje Adnana za veľmi vhodného partnera pre seba. Pri svojich snahách získať ho, skríži cestu svojej dcére čo vyvolá začínajúci konflikt medzi matkou a dcérou, trvajúci pár rokov. Bihter, ktorá v Adnanovi nachádza svoj prístav pokoja, sa tak popri dôvere a hľadaní šťastia stretáva s vášňou. Behlula s Bihter ťahá k sebe neobyčajná sila. Ich zakázaná láska ovplyvní každého člena v domácnosti. Nevinnosť tak zatieni zrada. Vášeň a láska spúta vernosť.

Upútavky televízie Doma:

http://youtu.be/ilwL1B32tD0

http://youtu.be/OP__vQaX8vM

http://youtu.be/asSFOa03GFw

http://youtu.be/mIT45tLi8QY

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:52