Rádio Viva
StoryEditor

Zvrat v kauze Rádio Viva: Najvyšší súd zrušil rozhodnutie licenčnej rady

27.03.2013, 13:35
Frekvencie po Vive mala získať spoločnosť Corporate Legal, tá však podľa súdu porušila podmienky výberového konania.

Najvyšší súd (NS) SR v plnom rozsahu zrušil rozhodnutie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR), ktoré by podľa konateľa Viva Production House Dušana Budzáka znamenalo koniec Rádia VIVA.

"Najvyšší súd SR dnes vyniesol rozsudok, v ktorom uznal žalobu o preskúmaní zákonnosti rozhodnutia Rady pre vysielanie a retransmisiu o pridelení vysielacej licencie na 28 frekvencií Rádia VIVA. Súd zrušil rozhodnutie Rady z 15. mája 2012 v plnom rozsahu," uviedol dnes Budzák pre TASR.

Chronológia kauzy:

Dodal, že RVR pridelila licenciu spoločnosti Corporate Legal, podľa NS SR však pritom porušila podmienky výberového konania. Navyše, podľa Budzáka táto firma nemala takmer žiadne relevantné skúsenosti z mediálneho prostredia, v minulosti pôsobila ako advokátska kancelária.

"Uchádzač - Corporate Legal nesplnil všetky zákonom stanovené podmienky, predovšetkým nepredložil doklady o technicko-organizačnom zabezpečení vysielania," komentuje rozhodnutie súdu Budzák. "Súd konštatoval, že došlo ku konfliktu záujmov v prípade hlasovania jedného z členov RVR," dodáva.

Budzák pripomína, že Vivu po prvom rozhodnutí RVR podporili viaceré známe osobnosti, napríklad Milan Lasica, Jožo Ráž, Zdeno Cíger, Helena Vondráčková a ďalší.

"Rozsudok NS SR nám zatiaľ nebol doručený, takže sa nevieme vyjadriť k jeho obsahu. Vieme len, že nám NS SR vec vrátil, takže o nej bude RVR opätovne rozhodovať," reagovala pre TASR hovorkyňa RVR Lucia Jelčová.

Zdroj: TASR

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 14:12