StoryEditor

Licenčná rada: Viva sa môže obrátiť na súd

25.05.2012, 11:21
Rozhodnutie o pridelení frekvencií spoločnosti Corporate Legal považuje rada zo svojej strany za uzavreté.

Rada pre vysielanie a retransmisiu považuje záležitosti okolo prideľovania frekvencií Rádia Viva zo svojej strany za uzavreté. "Aktuálna situácia je taká, že rozhodnutie o pridelení predmetných frekvencií spoločnosti Corporate Legal a zamietnutí žiadostí ostatných uchádzačov tohto výberového konania je platné," konštatuje rada v odpovediach pre Stratégie.sk.

Licenčná rada potvrdila, že deň po tom, čo rozhodla a udelila frekvencie spoločnosti Corporate Legal, dostala od ďalšieho účastníka výberového konania Viva Production House list – návrh na vyradenie uchádzačov z výberového konania. Rada však tvrdí, že v zmysle správneho poriadku svoje rozhodnutie zmeniť nemôže. "Všetky námietky, ktoré proti rozhodnutiu o zamietnutí žiadosti o licenciu spoločnosť Viva Production House má, však môže riadne uplatniť opravným prostriedkom na Najvyššom súde do 15 dní odo dňa doručenia rozhodnutia Rady," tvrdí rada.

Licenčná rada reagovala aj na námietku Vivy, podľa ktorej bol jeden z členov rady rozhodujúci o frekvenciách, v konflikte záujmov. Táto vraj nebola predložená v čase rozhodovania, preto ju rada nemohla zohľadniť. Môže sa tak stať až v prípadnom opätovnom rozhodovaní po súde.

Zástupcovia Viva Production House tvrdia, že projekt INFO Rádia, s ktorým pred radou uspela spoločnosť Corporate Legal a získala všetky frekvencie po Vive, mal byť z výberového konania vyradený. "Spoločnosť Corporate Legal s najväčšou pravdepodobnosťou zavádzala," tvrdí Budzák. Vychádza z čestného vyhlásenia zástupcov Corporate Legal a ich následných vyjadrení pred licenčnou radou, ktoré sú tiež záväzné. Podľa Vivy nemá Corporate Legal ani peniaze na vybudovanie rádia, ani techniku a nepredložili ani kompletnú programovú štruktúru. Viac informácií v správe Rádio Viva o strate frekvencií: Lúpež storočia.

Zdroj: Ivan Krasko

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 08:22