Foto z galavečera E-Learning Awards 2013: M. Grondžák, šéf portálových a e-commerce riešení Lomtec.com a J. Buday, projektový manažér Nadácie SLSP.z galavečera E-Learning Awards 2013: M. Grondžák, šéf portálových a e-commerce riešení Lomtec.com a J. Buday, projektový manažér Nadácie SLSP.
StoryEditor

Slováci medzi svetovou špičkou na E-Learning Awards 2013

21.11.2013, 08:25
Spoločný projekt Nadácie Slovenskej sporiteľne a Lomtec.com získal nomináciu ako jediný zo strednej a východnej Európy

Slovenská firma Lomtec.com sa etablovala v priestore najúspešnejších e-learningových projektov z 12 krajín sveta. V súťaži E-Learning Awards 2013 porotu zaujal unikátny online projekt Nadácie Slovenskej sporiteľne a Lomtec.com Cvičná banka. Spomedzi 200 konkurenčných nápadov získal nomináciu v kategórii riešení pre neziskový sektor. Na galavečere v Londýne sa konala prezentácia najlepších za prítomnosti 400 hostí z celého sveta.

E-Learning Awards je súťažnou prehliadkou kreativity v oblasti vzdelávania formou inovatívnych IT technológií. V 17 kategóriách sa tento rok predstavilo 200 projektov pre 150 organizácií z 12 krajín. Dvadsaťpäťčlenná medzinárodná porota z nich vybrala 80 postupujúcich, ktoré posudzovala 4 dni. Ich kvalitu označila „za najlepšiu v 9-ročnej existencii súťaže“. Slovenský spoločný projekt bol nominovaný ako jediný z krajín strednej a východnej Európy.

Krátku prezentáciu projektu nájdete na https://www.youtube.com/watch?v=qqjAgV5E8Ew

Nejde o prvý medzinárodný úspech Lomtec.com. V rokoch 2004 a 2006 získala ocenenia ako jedna z najrýchlejšie rastúcich firiem v oblasti IT v regióne strednej a východnej Európy v programe Technology Fast 50 CEE. Jej klientmi sú okrem slovenských a českých firiem medzinárodné organizácie a spoločnosti ako United Nations Development Group s centrálou v New Yorku či talianska pobočka automobilky SCANIA.

V E-Learning Awards 2013 nominovaný projekt Cvičnej banky zábavným spôsobom učí ľudí všetkých vekových kategórií správne sa zorientovať v prostredí bankových produktov a zmysluplne riadiť svoje financie. Lomtec.com spolupracuje so Slovenskou sporiteľňou od roku 2001. Martin Grondžák, šéf oddelenia vývoja portálových a e-commerce aplikácií k tomu hovorí: “Sme mimoriadne hrdí na skutočnosť, že sme sa ocitli v spoločnosti prestížnych IT firiem sveta. Vnímam to ako uznanie kvality našej práce a tiež ako potvrdenie roky úspešne fungujúcej spolupráce so Slovenskou sporiteľňou. Zároveň je to pre nás veľkou výzvou do budúcnosti, kedy chceme v tejto oblasti dosiahnuť oveľa viac.”

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 04:24