StoryEditor

Týždeň v médiách: rodinné televízie odhaľujú svoje plány. Fyzická i duševná krása Farmy alebo Twiinsky v akcii

02.09.2018, 00:51
Aj o Zemanových drontoch nelietavých. Rozumej "blbých novinároch".

Minulý týždeň sme síce rátali posledné dni letného augusta, a niekto si užíval aj oddych, ale slovenské rodinné televízie už naplno promovali program, ktorý si nachystali pre divákov. Upútavky na nové projekty vysielajú takmer od začiatku augusta. Akurát televízia Markíza vyslala prvú lastovičku v podobe prvého dielu vynovenej Farmy. Ľudí vždy bavili celebrity. To je dôvod, prečo ich uvidíme aj na Farme.

Slovenských celebrít je na markizáckej Farme  niekoľko, v médiách zatiaľ dostávajú najväčší priestor Twiinsky. Taká Pluska sa vôbec nehanbí a v duchu Farmy ladí aj svoje titulky. "Unikli zábery, ktoré nemal nikto vidieť! Úplne holé Twiinsky! Jedna ukázala bobra, druhá prsia!"  Je jasné, že každý zo zúčastnených bude mať na Farme svoju úlohu. Nadpozemská pripadla Silvii Šuvadovej, predpokladáme, že si oblečie svoju mikinu "ahojte svetielka" a porozpráva o svojom stretnutí s mimozemšťanom. Skrátka Farma bude tento rok tak o fyzickej ako i duševnej kráse. 

Aj v susednom Česku televízie promujú svoje novinky. Tam najväčší rozruch spôsobila televízia Barrandov. Je to menšia televízia, štvorka na tamojšom trhu. Vlastní ju podnikateľ Jaromír Soukup, ktorý má okrem televízie, nejakých tých časopisov aj mediálnu agentúru. Tak práve tento majiteľ sa rozhodol pripraviť prekvapenie pre svojich priaznivcov. Ešte v auguste zrušil večerné správy a namiesto toho pripravil ďalší diel relácie s Jaromírem Soukupem. Takže na TV Barrandov si v septembri môžete pozrieť: Taký bol týždeň s JS, Týždeň podľa JS, Inštinkty JS, Aréna JS, Kauzy JS, Ako dopadli kauzy JS, Týždeň s prezidentom a Duel s JS. Jaromír Soukup si dopraje. Uvidíme, koľko znesú takí diváci. A koľko samotná televízia. 

A ak ešte nadávate, čím všetkým nás kŕmia naše televízie, spomeňme ešte šou v Poľsku. Aj tam to skúšajú s diváckou trpezlivosťou. Televízia sa rozhodla odvysielať reality šou o utečencoch pod názvom "Vráťte sa, odkiaľ ste prišli". Nikto z tvorcov nechápe, prečo šou vzbudzuje takú polemiku.

Ale všimli ste si ten názov v štýle Donalda Trumpa? Ten nezaháľa a okrem inej agendy sa pravidelne venuje aj agende "Médiá" a "novinári", ktorých považuje za jedného z najväčších nepriateľov. V uplynulých dňoch sa nechal počuť, že CNN potrebuje nevyhnutne nového šéfa. Na druhej strane, ani médiá nezaháľajú. Len prednedávnom spísalo 350 amerických novín editorial o tom, ako zle sa  k nim Trump chová. Médiám síce americký prezident pomáha a zvyšuje záujem o ne, na druhej strane klesá  dôveryhodnosť médií, pretože pre amerického prezidenta sú nepriatelia, čo im dá patrične pravidelne pocítiť.

Na podobnú notu v uplynulom týždni, a nie prvýkrát, naskočil aj český prezident Miloš Zeman. Aj ten sa rozrozprával o českých novinároch. Napadol ich inteligenciu a poľutoval, že sa ich nepodarilo vyhubiť. „Som presvedčený, že inteligencia českých novinárov je niekedy na úrovni dronta nelietavého (po česky: blboun nejapný), čo bol tvor žijúci na Madagaskare, ale bol právom vyhubený. Českých novinárov sa zatiaľ vyhubiť nepodarilo,“ povedal český prezident na margo novinárov.  

V uplynulom týždni vzbudilo na slovenskej scéne jednu veľkú diskusiu blahorečenie Anny Kolesárovej a následne i komiks, ktorý sa objavil v Katolíckych novinách.

Katolícke noviny Katolícke noviny

​To fakt!

menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
08. máj 2024 23:24