StoryEditor

Aigul Temirova je novou managing directorkou 3M pre región strednej Európy

18.06.2018, 11:00
Autor:
(red)(red)
Aigul Temirova sa bude venovať riadeniu obchodných aktivít 3M na Slovensku, v Česku a Maďarsku a v najbližších 2-3 rokoch sa zameria najmä na rast ziskovosti a rozvoj zamestnancov spoločnosti.

Technologická spoločnosť 3M menovala novú výkonnú riaditeľku pre 3M Central Region. Rok 2018 bude pre 3M v regióne CEE veľmi rušný, pretože bude pokračovať v zavádzaní nových procesov, ktoré sú odpoveďou na aktuálne megatrendy na trhu a tiež aplikáciou smerníc z globálnej 3M korporácie.

Aigul Temirova spojila svoj profesionálny život s 3M už v roku 2008, keď nastúpila do novootvorenej pobočky v Kazachstane na pozíciu Finance Manager. Viac ako 9 rokov pôsobila na viacerých riadiacich finančných a obchodníckych pozíciách v sieti 3M, z ktorých najdôležitejšie boli General Manager pre 3M Kazachstan, Managing Director na Ukrajine a Business Leader pre región Spoločenstva nezávislých štátov. Pred 3M Aigul zastávala kľúčové finančné pozície v medzinárodných spoločnostiach, ako sú Microsoft a P&G, kde takisto získala skúsenosti s tým, ako viesť spoločnosť k úspechom. Vyštudovala politické vedy na Petrohradskej univerzite a následne absolvovala na KIMEP Business School program MBA.

Podľa slov Aigul bude jej hlavným cieľom pre najbližšie 2-3 roky dosiahnuť rast ziskovosti a rozvoj zamestnancov, pričom sa bude snažiť viesť obchodnú stratégiu 3M v súlade s globálnymi trendmi. „Podľa našich plánov bude rok 2018 znamenať štart novej éry v našej spoločnosti, v ktorej nanovo definujeme spôsob spolupráce s našimi partnermi. Naším cieľom je vytvoriť nové procesy a vylepšiť existujúce technológie, ktoré pomáhajú našim distribútorom a partnerom na ceste  k naplneniu ich cieľov optimalizáciou zdrojov, logistiky, financií a tvorby cien,” zdôraznila Aigul Temirova. Okrem aktivít zameraných na zákazníkov plánuje podporiť aj elektronický obchod. „Počas každodenného plnenia prevádzkových úloh sa bude náš tím stále riadiť stratégiou spoločnosti 3M a cieľom spolupracovať s našimi partnermi čo najefektívnejším spôsobom,“ uzatvára Aigul Temirova.

Hlavným miestom pôsobenia Aigul Temirovej bude sídlo 3M v Prahe, ale v pravidelných intervaloch bude k dispozícii aj v bratislavskej kancelárii, v novom sídle 3M v Polus Tower. Spoločnosť 3M pôsobí na Slovensku od roku 1990. Z trojčlenného tímu je dnes tím 40 odborníkov na obchod a marketing, ktorý sa stará o 180 zákazníkov, obchodných partnerov na Slovensku. V roku 2017 dosiahla spoločnosť 3M na Slovensku obrat v objeme 20 mil. USD. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 06:31