Leo Express
StoryEditor

Carsharingovú platformu HoppyGo na Slovensku povedie Juraj Andrejka

29.07.2021, 12:07
Autor:
REDRED
Služba prišla na Slovensko tento rok.

Country manažérom peer-to-peer carsharingovej služby HoppyGo pre Slovensko sa stal Juraj Andrejka. Doterajšie skúsenosti nazbieral v spoločnostiach ako Student Agency, RegioJet a Leo Express. Taktiež pracoval v českom HoppyGo a podieľal sa na expanzii do Poľska.

Jeho plány na Slovensku zahŕňajú rozbehnutie a etablovanie HoppyGo na našom trhu, aby bola táto platforma, ktorú vyvinulo inovačné centrum mobility Škoda Auto DigiLab, prvou voľbou pre každého, kto nevlastní auto. Zároveň je dôležité ostatných vodičov motivovať, nech svoje vozidlá zapožičiavajú.

 „Slovensko je malá veľká krajina, ktorú milujem a poznám jej silné a slabé stránky. Je to pre mňa výzva a zároveň česť doviesť službu HoppyGo medzi jej obyvateľov,“ vyjadril sa Andrejka. Jeho cieľom je po prvom roku fungovania platformy na Slovensku ponúkať päťsto áut a mať desaťtisíc registrovaných používateľov. Z dlhodobého hľadiska sa chce podieľať na rozšírení platformy HoppyGo do celej Európy.

V Českej republike funguje peer-to-peer carsharing HoppyGo od roku 2017. Za ten čas sa službe podarilo získať viac ako 110-tisíc registrovaných používateľov a takmer 2 400 vozidiel na zapožičanie.  

01 - Modified: 2022-05-03 09:34:58 - Feat.: - Title: Prvý rok zdieľania áut od ľudí pre ľudí priniesol Slovákom 33 000 eur. Najväčší záujem je v Bratislave
menuLevel = 2, menuRoute = news/kto-kam, menuAlias = kto-kam, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 00:01