Datart
StoryEditor

Najobľúbenejšími vianočnými darčekmi boli herné konzoly Playstation 4, kapsľové kávovary a iPhony

02.01.2018, 10:24
Autor:
TSTSpzpz
Tieto produkty sme nakupovali v Datarte.

Datart zverejnil informácie o tom, čo Slováci tento rok najviac nakupovali v predvianočnom období a aké produkty si kúpili počas výpredajov.

V predvianočnom období predali najviac herných konzol Playstation 4, kávovary a mobilné telefóny. U mobilných telefónov predajom kraľovali iPhony značky Apple, veľký záujem panoval aj o telefóny Samsung, a až potom nakupovali Slováci telefóny čínskych značiek.

"Veľmi nečakane sa tento rok dostali medzi obľúbené darčeky telefóny značky Nokia, ktorým sa podaril návrat roka. Nokia na jar predstavila legendárny model Nokia 3310 v novom prevedení a inteligentné telefóny Nokia 6, Nokia 5 a Nokia 3, ktoré prinášajú skvelý pomer ceny a kvality. O tieto telefóny bol hneď od ich uvedenia veľký záujem," popisuje Iva Pavlousková, tlačová hovorkyňa Datart.

Herné konzoly tento rok obsadili najvyššie priečky v rebríčku naj darčekov. "Nielenže sa objavil nový XBOX, ale veľmi tiež lákajú zaujímavé sety s konkrétnymi hrami za atraktívnu cenu. Najviac napríklad Minecraft alebo Fifa. Na trhu sa objavili tiež retro konzoly, o ktoré je enormný záujem - napr. SNES s legendárnou sériou Super Mario Bros alebo konzoly značiek Atari a Sega. Zákazníci tiež vo veľkom nakupovali hry ku konzolám," dopĺňa Iva Pavlousková.

Povianočné výpredaje spustil Datart vo svojom e-shope už 25. decembra, od 27. decembra potom môžu zákazníci nakupovať tovar výhodne aj vo všetkých kamenných predajniach. "Zákazníci majú najväčší záujem o zariadenie do domácnosti. Vo výpredajoch tento rok najviac kupujú televízie, práčky, chladničky a vysávače," komentuje Iva Pavlousková.

Tento rok sa medzi obľúbené darčeky po prvýkrát dostali aj robotické vysávače a drony novej generácie.

Oproti minulému roku sa významne zvýšil záujem o TV, najmä o modely s väčšou uhlopriečkou.

Na jar a v lete sa tiež stali hitom instantné fotoaparáty, ktoré umožňujú vytlačiť urobené snímky v priebehu niekoľkých minút. V rovnakom období trhala rekordy aj hračka do vrecka Fidget Spinner. Naopak tablety ľudia tento rok častejšie nahradzovali mobilnými telefónmi s obrazovkou väčšou ako 5". Rýchlo rástli aj predaje všetkých športových hodiniek a fitnes náramkov.

01 - Modified: 2020-11-04 10:08:43 - Feat.: - Title: DATART spolupracuje so Zásielkovňou 02 - Modified: 2018-12-11 09:20:45 - Feat.: - Title: Vianočné darčeky si môžu zákazníci v Datarte vyzdvihnúť ešte na Štedrý deň 03 - Modified: 2018-07-09 08:37:25 - Feat.: - Title: Slovenský Datart už patrí pod Elektrosped. Značka zostáva 04 - Modified: 2017-12-23 10:14:57 - Feat.: - Title: Veľké výpredaje v Datarte štartujú hneď prvý vianočný sviatok 05 - Modified: 2017-12-13 15:59:57 - Feat.: - Title: Datart vymyslel chytrú pomôcku pre zákazníkov. Šikovný stromček
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 03:19