StoryEditor

Vo Francúzsku slávi úspech prenajímanie bazénov na princípe Airbnb

15.08.2018, 10:55
Autor:
ČTKČTK
Služba Swimmy, ktorá vznikla v roku 2017, už má tisíce užívateľov.

Vo Francúzsku slávi úspech služba Swimmy, prostredníctvom ktorej majitelia prenajímajú svoje bazény jednotlivcom. Swimmy funguje na podobnom princípe ako ubytovacia služba Airbnb a v súčasnom horúcom počasí sa rezervácie len hrnú, napísal francúzsky denník Le Parisien.

Svoj bazén obklopený stromami a palmami prenajímajú napríklad Hervé a Stella, ktorí bývajú pol hodiny od Paríža. Vlani sa zaregistrovali do Swimmy, pridali krátky popis a niekoľko fotografií a čoskoro mali prvú rezerváciu.

"Vďaka tomu nás bazén stojí menej," povedala Stella pre Le Parisien. Vlastné kúpanie totiž vyjde draho. Za elektrinu, bazénovú chémiu a ďalšie príslušenstvo manželia ročne vydajú asi 2000 eur.

Bazén teraz dvojica prenajíma za 27 eur na osobu za štyri hodiny. Swimmy si strhne poplatok vo výške desať percent. Na stránke sa však dá nájsť prenájom bazéna aj za nižšie ceny.

Swimmy.fr

​Služba, ktorá vznikla v roku 2017, má vo Francúzsku 15-tisíc registrovaných užívateľov. Vybrať si môžu z 500 bazénov. Zakladateľka Swimmy Raphaëlle de Monteynard počíta v tomto roku do konca augusta s výnosom 150.000 eur, pokiaľ dobré počasie vydrží.

"Teraz máme okolo tisícky registrácií denne," povedala podnikateľka. Dúfa, že jedného dňa bude na jej webe väčšina z 2,5 milióna bazénov vo Francúzsku.

Le Parisien pripomína, že podobným spôsobom sa prenajímajú napríklad aj lode, konferenčné sály, autá alebo parkovacie miesta.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 17:43