StoryEditor

Aby sa história neopakovala, musíme si ju opakovať

04.04.2019, 09:37
Autor:
pzpz
Pozrite si sugestívny spot, ktorý pre neziskovú organizáciu Post Bellum pripravila agentúra Oliver v réžii Dana Dekana.

Poprevracaný nábytok, nedojedený obed, stopy po súbojoch. Výjavy, kde je ticho, a predsa toho veľa hovoria. Všetky sú inšpirované príbehmi ľudí, ktorým do života zasiahla totalita.

„Atmosféra v spoločnosti dlhodobo praje nedemokratickým a antisystémovým tendenciám. Práve preto je dnes mimoriadne dôležité pripomínať si tieto, ale aj ďalšie osudy,“ vysvetľuje pohnútky, ktoré viedli ku vzniku kampane, Ďuro Bartoš, Team Captain z agentúry Oliver.

 Pre myšlienku sa podarilo nadchnúť tím profesionálov z reklamnej a filmárskej brandže. Režisér Dano Dekan zvolil netradičný spôsob rozprávania, ktorý necháva veľa na divákovej predstavivosti.

 „Na správne veci neexistuje vhodný alebo vhodnejší timing. Pre projekt sme vyčlenili malý tím, ktorý na tejto výrobe pracoval popri ďalších povinnostiach a bez nároku na honorár. Použili sme množstvo osobných kontaktov a väčšina z oslovených nám vyšla v ústrety bezodplatne, aby tiež podporili správnu vec,“ približuje okolnosti vzniku spotu pre Post Bellum Ivan Hulík z Hitchhiker Films.

Organizácia Post Bellum sa primárne venuje dokumentácii príbehov 20. storočia a ďalšími aktivitami sa ich snaží priblížiť širokej verejnosti. „Všetky sa dajú nájsť na našom webe www.memoryofnations.eu, ale ich odkaz šírime aj prostredníctvom zážitkových workshopov pre základné, stredné a vysoké školy či pre dospelých,“ hovorí Sandra Polovková, riaditeľka Post Bellum.

Vizitka kampane

Klient: Post Bellum
Agentúra: Oliver Agency -  Ďuro Bartoš, Adam Jánoš, Tina Bineva
Réžia: Dano Dekan
Kamera: Majo ŽilinčanSet design: Ema TerenStrih: Michal Lipa

Produkcia: Hitchhiker Films, Filip Fleischer, Romana Horváthová, Jakub Ruček, Patrick Horvath
Styling: Beata Môciková,  Props: Tomáš Bakočka s teamom
Camera rental: Jumpcat, Ostrič: Palo Wolf, Lights: Daylight Rental, Postpro: Ekran – Peter Košťál s teamom
Sound on set: Stano Kollár,  Sound postpro: K2 Studio – Andrej Kubík
Casting: Charlie Brown 
Špeciálne poďakovanie: Martin Chlpík, Hana Převrátilová

01 - Modified: 2022-01-27 14:14:41 - Feat.: - Title: Čísla, ktoré nie sú šťastné, dnes pripomínajú obete holokaustu 02 - Modified: 2020-11-18 10:30:26 - Feat.: - Title: Isadore v novej kampani oslavuje slobodu 03 - Modified: 2020-11-16 14:42:06 - Feat.: - Title: Post Bellum nedovolí, aby príbehy veteránov zmizli 04 - Modified: 2020-07-06 12:46:09 - Feat.: - Title: O2 ruší automatické hlášky na zákazníckej linke. Novinku predstavuje v novej reklame 05 - Modified: 2019-02-06 09:06:30 - Feat.: - Title: O2: Uškatec Tóno spieva hlasom Dana Heribana
menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 20:46