StoryEditor

Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?

11.04.2019, 06:50
Autor:
pzpzTSTS
Pýta sa Liga proti rakovine na Deň narcisov. Zbierku podporia známe značky.

Deň narcisov je verejno-prospešná finančná zbierka Ligy proti rakovine. Už 23. rok ulice miest a obcí v jediný deň v roku – tentokrát 11. apríla - zaplavia žlté narcisy. Každý, kto si narcis pripne na svoj odev, vyjadrí týmto gestom podporu a spolupatričnosť ľuďom, ktorí bojujú s rakovinou. Vhodením dobrovoľného príspevku do pokladničky dobrovoľníkov Dňa narcisov prispievajúci umožnia realizáciu projektov a programov, smerujúcich predovšetkým ku konkrétnej praktickej pomoci onkologickým pacientom a ich rodinám naprieč Slovenskom.

Kampaň

Komunikačný koncept "Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?" najväčšej fundraisingovej udalosti naznačuje, že za každým narcisom je príbeh. Žiaľ, každý z nás vo svojom okolí pozná niekoho, kto trpí rakovinou. 

Komunikácia prebehne prostredníctvom všetkých druhov médií, OOH plôch a aj sociálnymi sieťami. Hlasom hlavného kampaňového spotu je herec Ján Gallovič a niekoľko účinkujúcich, ktorí vymenovávajú na koho myslia, keď si pripínajú narcis. K Jánovi Gallovičovi sa na svojich sociálnych sieťach pridajú aj iné známe tváre - influenceri, herci, moderátorky, blogerky, umelci. 

Kampaň pre Ligu proti rakovine pripravila agentúra Effectivity POWERED BY PUBLICIS.

Sprievodné aktivity

Deň narcisov v Bratislave

Počas Dňa narcisov sa v uliciach Bratislavy bude pohybovať takmer 2 000 dobrovoľníkov. Väčšinu z nich tvoria žiaci a študenti, pridajú sa i skauti, členovia rôznych záujmových združení a klubov. Už štvrtý rok bude Liga proti rakovine v Bratislave spolupracovať s aplikáciou Hopin taxi, ktorá označí svoje vybrané taxíky vlajkami so symbolom Dňa narcisov. Zákazníci tak budú presne vedieť, v ktorom taxíku môžu získať symbolický umelý kvietok narcisu a leták s informáciou, ako môžu prispieť a ako sa využívajú financie získané zbierkou a letákmi ohľadom prevencie „Aj vy na ňu máte nárok“. 

„Narcisová Tour“ po Slovensku so Sajfom

Tvár Fun rádia – Sajfa – vám osobne pripne narcis a budete mať možnosť prispieť mu do pokladničky. Vo Fun rádiu vám budú od rána podávať informácie, v ktorom meste a na ktorom mieste sa Sajfa – pre tento deň dobrovoľník Ligy proti rakovine – nachádza. Sajfa vyráža na celodennú „narcisovú tour“ naprieč Slovenskom v ranných hodinách, o jeho pohybe budete pravidelne informovaní vo vysielaní.

 „Virtuálny narcis“ cez Zľava Dňa

Aj tento rok bude opäť možnosť využiť aj netradičný spôsob získania narcisu, prostredníctvom portálu www.zlavadna.sk, vďaka čomu môžu zbierku Deň narcisov podporiť aj ľudia, ktorí nemajú možnosť stretnúť dobrovoľníkov v uliciach. Z pohodlia domova či pracoviska môžete získať „virtuálny narcis“, v hodnote 1 Euro. Aj keď si tento narcis nebudete môcť pripnúť na odev, spríjemniť deň Vám môže aj na monitore počítača.

Narcisové behy 2019 na východnom Slovensku

Narcisové behy v spolupráci s komunitou športovcov Active life sa uskutočnia v piatok 12. apríla v Košiciach a v nedeľu 14. apríla v Prešove. Ide už o piaty ročník tohto charitatívneho nesúťažného behu na podporu aktivít Ligy proti rakovine. Krátku nenáročnú trať zvládnu aj nebežci či rodiny s deťmi

Liga proti rakovine pripravila užitočné aktualizované informácie k prevencii pred rakovinou

Keďže jednou z priorít Ligy proti rakovine je podpora prevencie, v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva SR, Národného onkologického inštitútu a Lekárskej fakulty UK pripravila užitočné informácie k téme prevencie. V rámci Dňa narcisov máte možnosť v uliciach okrem pripnutia narcisu na znak spolupatričnosti s onkologickými pacientmi dostať od dobrovoľníkov aj leták s informáciami, na čo všetko máte v rámci prevencie nárok.

Fragile Bratislava Narcis Tour

Tradíciou sa stala spolupráca s a´cappella zoskupením Fragile. Už štvrtý rok organizujú koncertné turné pod názvom Fragile Bratislava Narcis Tour, počas ktorého odohrajú v Bratislave 11 koncertov.  Priamo 11. apríla - sa uskutoční prvý z koncertnej šnúry v DK Zrkadlový háj v Petržalke. Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal, prípadne v jednotlivých kultúrnych domoch.

Bezplatná Onkoporadňa počas Dňa narcisov

Počas Dňa narcisov bude zabezpečená zintenzívnená bezplatná poradenská služba, ktorú LPR realizuje počas celého roka.

Všetky ďalšie informácie ako prispieť, aj ako rozpoznať dobrovoľníka nájdete na webe. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 11:30