StoryEditor

Office roka 2019: Absolútnym víťazom je HB Reavis

20.03.2020, 08:50
Autor:
pzpz
Ocenenie získali aj ďalšie tri firmy.

Poznáme víťazov štvrtého ročníka súťaže Office roka. V roku 2019 sa Absolútnym víťazom stali kancelárie firmy HB Reavis. Ich priestory sú integráciou verejného bistra, eventového priestoru, coworkingu aj smart kancelárií v jednom.

Spolu viac ako 40 rôznych častí vytvára priestory vhodné nielen na sústredenú prácu (home desk, focus room, library), ale aj spoluprácu (meeting rooms, value creation space, project islands) či relax (music room, play room, nap room, yoga space). Unikátnosť priestorov podčiarkujú aj smart technológie, ktoré podporujú produktivitu, angažovanosť, ale aj zdravie zamestnancov či ochranu životného prostredia. 

Office roka

Prvenstvo v kategórii „Zdravá kancelária“  získala spoločnosť AUSTRIAN BETON WERK. Tá ukázala, že aj office umiestnený v srdci závodu na výrobu betónových prvkov môže mať množstvo nielen zdravých, ale aj zelených častí. Dominujú v ňom faktory ako starostlivosť o zdravie zamestnancov a životné prostredie, ale aj unikátne prvky interiéru ako živý strom či podlahy a steny s prírodným povrchom.  

Office roka

Víťazom kategórie „Inovatívna kancelária“ je coworkingové centrum CAMPUS CITY. Jeho priestory sú vytvorené tak, aby boli cez deň vhodné na flexibilný štýl práce, večer zase na vytváranie komunity. V spoločenskej časti nájdete napríklad gauče ako v obývačke, vysoké stoly na prácu, polootvorené sedenia či telefónne búdky. Večer tu vzniká priestor na rôzne podujatia. V druhej časti sa nachádzajú súkromné kancelárie, zasadačky aj miestnosti pre krátke stretnutia.

Office roka

V kategórii „Kancelária ako DNA firmy“ triumfovala spoločnosť WEB SUPPORT. Tá je jasným dôkazom toho, že už po prekročení prahu dverí spoločnosti môže mať človek pocit, že v nich sídli slobodná a otvorená firma. S nezameniteľným DNA tejto spoločnosti je prepojená aj vizuálna stránka priestorov poukazujúca na digitálnu komunikáciu, ktorej sa firma venuje. Pracovisko totiž architekti vyskladali ako matičnú dosku počítača. Navyše, priestory pre tímy prebrali farebnosť diel Pavla Nováka, čím získali komixový nádych. Nájdete tu aj „obývačku“, ktorá sa pravidelne mení na prednáškovú sálu.

Office roka

​O víťazoch rozhodovala odborná porota, ktorú aj tento rok tvorili poprední experti z radov architektov, dizajnérov či projektových konzultantov. Patrili medzi nich Barbora Markechová z Bogle Architects, Peter Stec z Peter Stec Studio,, Katarína Cihová z Wood & Company Real Estate, uznávaný dizajnér Michal Riabič, ale aj Ján Matulník zo spoločnosti CBRE.

Zo všetkých tridsiatich finalistov sa do užšieho výberu podarilo prebojovať TOP 8 kanceláriám. Tie mali možnosť privítať odbornú porotu na osobných prehliadkach, ktoré nakoniec rozhodli o víťazoch.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 04:05