StoryEditor

Asseco Solutions má novú výkonnú riaditeľku

08.04.2014, 15:23
Od 1. apríla 2014 sedí v kresle COO spoločnosti Asseco Solutions Edita Angyalová.

Od 1. apríla 2014 sedí v kresle výkonnej riaditeľky spoločnosti Asseco Solutions Edita Angyalová. V skupine ASSECO nejde o novú tvár. Do spoločnosti Asseco Slovakia (pozn. materská firma Asseco Solutions) nastúpila ešte v roku 2004, kde 5 rokov pôsobila na poste finančnej riaditeľky, kde okrem iného viedla aj úspešné projekty upisovania akcií spoločnosti na Varšavskej burze a sériu následných akvizícií.

V apríli tohto roku prijala novú výzvu zo skupiny Asseco, stať sa výkonnou riaditeľkou Asseco Solutions pre Slovenskú republiku a začleniť sa tak do medzinárodného predstavenstva spoločnosti a pri príležitosti svojho nástupu povedala: „Minuloročná fúzia piatich európskych spoločnosti je skutočný záväzok skupiny Asseco aj pre náš budúci slovenský ERP trh. Som si istá, že s novým medzinárodným manažmentom a spolu so  zamestnancami Asseco Solutions  vytvoríme dobrú  energiu s potenciálom, ktorý  prinesie ešte lepšie výsledky v ďalšom období. Verím že potvrdíme a v blízkej budúcnosti ešte zlepšíme pozíciu kľúčového hráča na Slovenskom ERP trhu a ponúkneme ešte lepšie riadenie našich zákazníkov a partnerov“.

Edita Angyalová vyštudovala Ekonomickú univerzitu Bratislava na Podnikovohospodárskej fakulte v Košiciach. Po štúdiu sa etablovala v regionálnej politike ako poslankyňa regionálneho parlamentu Košického samosprávneho kraja, neskôr aj ako poslankyňa NR SR. Po pôsobení v Asseco Slovakia odštartovala novú etapu kariéry v roku 2009 ako generálna riaditeľka v spoločnosti QEX, kde bola takmer 5 rokov zodpovedná za riadenie celej spoločnosti s dvoma samostatnými divíziami (divíziu reklamy aj systémov).

 

Nová štruktúra predstavenstva spoločnosti Asseco Solutions:

Asseco Solutions minulý rok prvý krát prekročilo hranice Čiech a Slovenska kedy sa spoločnosť rozšírila aj o pôsobenie na thoch v Nemecku, Švajšiarksu a Rakúsku, čo sa odrazilo aj v novej štruktúre predstavenstva:

Markus Haller - predseda predstavenstva (CEO) zodpovedný za celú skupinu

Edita Angyalová - výkonná riaditeľka (COO) zodpovedná za riadenie v SR

Jiří Hub - výkonný riaditeľ (COO) zodpovedný za riadenie v ČR

Holger Nawratil - výkonný riaditeľ (COO) pre nemecky hovoriace krajiny

Thomas Stiegler - finančný riaditeľ (CFO) zodpovedný za finančné riadenie v celej skupine

Thorsten Reuper - technický riaditeľ (CTO) zodpovedný za produktovú stratégiu a smerovanie produktov

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 18:05