Kefírer
StoryEditor

Známy Kefírer je späť. Vyrobia 400 kusov, potom sa definitívne stiahnu

12.05.2017, 11:08
Autor:
ebeb
Kontroverzný nápoj s podobizňou Adolfa Hitlera si môžete kúpiť v Brne. Po predaji skončia.

Kyslomliečny výrobok Kefírer, ktorý si svojím vzhľadom získal priazeň ľudí, je reálne v predaji. Jeho obal pripomína Adolfa Hitlera a kreatívci z agentúr, ktorý stoja za nápadom, postavili propagáciu na udalostiach z holokaustu.  

Od začiatku, keď prišli s nápadom na trhu, sa môžu chváliť dokonalý wordingom, napríklad ponúkali čisto biely Kefírer alebo vanilkovú príchuť opisovali nasledovne: Dochutený špeciálnym vanilkovým práškom, ktorý nášmu produktu dodáva nepriestrelnú arómu. Vhodný pre zapíjanie ležiakov a iných alkoholických nápojov. 

Včera (11.5.2017) na svojom Facebooku oznámili, že nápoj je možné reálne zakúpiť a rovnako si získali fanúšikov spôsobom, ako o predaji dali vedieť. V statuse sa napríklad píše: „Práve sme sa vrátili z hrobu. Damen und Herren, Kefírer je späť. Vrátil sa, aby uskutočnil svoj posledný prejav. Bude dlhý ako cesta vlakom z Brna do Dachau.

Vo svojom prejave stanovili cenu nápoja, ktorá je takmer 200 Kč. Zároveň vysvetľujú, že majú obmedzený počet kusov, konkrétne 400. Priznávajú, že zaplatili desaťtisíce korún na právnikov v minuloročnom spore, kedy autor vizuálu knihy A je tu zas mal v pláne zažalovať tvorcov Kefíreru a obvinil ich, že „vykradli“  nápad na titulke knihy.

Vizuál knihy ja totiž naozaj totožný s vizuálom na obale nápoja a mohlo by tak dochádzať k porušenie autorských práv. Predžalobná výzva vtedy pristála na stole tvorcom Kefírera dva dni predtým, ako mali spustiť predaj nápoja v sieti MyFood. Protistrana žiadala, aby vymazali všetky stopy, ktoré by viedli k propagácii nápoja – mediálne správy, web stránke, Facebook stránka a podobne.

Autori nechceli sklamať fanúšikov nápoja, ktorých si získali práve obalom a popismi, ktoré sprevádzali komunikáciu nápoja. Prišli preto s návrhom, že vyrobia pár stoviek kusov a kampaň stiahnu. 

"Na 400 ks sme sa dohodli s protistranou, chceli sme viac, ale nakoniec sme vybojovali aspoň toto," objasnili tvorcovia pre Stratégie a potvrdili, že nápoj je skutočne možné zakúpiť 17.5. v Brne. Už teraz sa ľudia v komentároch zaujímajú, či je možné nápoj distribuovať do iných miest, dokonca aj na Slovensko. 

V júni kampaň stiahnu. "Mali sme na výber, buď sa budeme tri roky súdiť a čakať, či nám dá súd za pravdu, alebo vyrobíme pre fanúšikov aspoň niekoľko fliaš," uzatvárajú tvorcovia Kefírera, ktorý pravdepodobne skončí smutným koncom. 

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:07