StoryEditor

Týždeň v médiách: Je tu kríza. Vojate Dankovi, Kaliňák s Plavčanom dovolenkujú

12.08.2017, 22:53

Pre médiá to nebol vôbec oddychový týždeň. Začal sa v pondelok, keď líder z SNS Andrej Danko oznámil partnerom listom cez médiá vypovedanie koaličnej zmluvy.

Bolo to asi nejako takto:

V teplý letní den, hudba tiše zní,  bloumá si a sní švihák lázeňský. Brzy ráno, asi o půl deváté...

Na dokreslenie situácie citujeme známu pesničku:

Na veľké prekvapenie koaličných partnerov, ktorí vraj o ničom nevedeli, sa začala  koaličná kríza. V uhorkovej sezóne výborná situácia aj pre novinárov. Svojsky sa s touto situáciou popasoval portál Pluska.sk. Web najskôr informoval o tom, že sa Andrej Danko zdržiaval "v tom čase" v dome známeho podnikateľa Michala Gučíka. Neskôr správa zmizla a objavila sa s novým textom. Z Gučíka sa stal Bugár.

Možno to znie ako z iného súdka, ale novinári majú po dvadsiatich rokoch nový etický kódex. Tak hádam nie je úplne neskoro.

Televízia Markíza  vypátrala ministra školstva Petra Plavčana, ktorý čelí škandálu s eurofondmi sa dva týždne sa už na verejnosti neukázal.  „Ako ste ma tu našli? Ja som tu na dovolenke,“ reagoval minister. Následne pre Markízu povedal, že všetko sa dozvieme až budúci pondelok. Žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa uvarí. A už vôbec nie suma zvláštne prerozdelených 300 miliónov eur. Na to si treba len dobre oddýchnuť.

Pochopil to aj minister vnútra Róbert Kaliňák, ktorý sa v čase koaličnej krízy išiel prevetrať do Ameriky. To zasa vypátrala investigatívna novinárka Martina Ruttkayová a zverejnila to na pluska.sk

Pluska.sk

Piatok mal byť ten veľký deň, kedy sa stretne koalícia a dohodne, čo bude ďalej. Žiaľ, nestalo sa tak. Dôvodom bola ospravedlnenka premiéra Fica:

Cynická obluda

​Ak by ste mali ešte nezodpovedané nejaké otázky, skúste zavolať Andrejovi Dankovi. Internetom sa šíria zvesti, že jeho číslo ponechala v zábere istá komerčná televízia. Tak zavolajte a uvidíte. 

internet

​Zo sveta:

  • Ženy sa na prácu v IT nehodia, napísal zamestnanec Googlu. A vo firme mu ukázali dvere. Nehovorte o prihriatom, ani o zabrzdenom pre istotu.
  • Manželka francúzskeho prezidenta Macrona nebude "prvá dáma". Francúzski poslanci musia dodržiavať „zákon morálky“. Ten im zakazuje zamestnávať manželov, manželky či členov rodiny. 
  • Zatiaľ čo Donald Trum si užíva dovolenku a hrá golf, pred Bielym domom sa zjavila deväťmetrová nafukovacia sliepka. Vyzerá ako Trump a má symbolizovať prezidentovu slabosť. archív

    ​Oddychuje aj ruský prezident Vladimír Putin. Ten pred golfom uprednostňuje rybačku na Sibíri. A pred Kremľom ho žiadna sliepka nečaká. archív

    ​Tešme sa na nový týždeň priatelia. Nebá byť ani prihriaty, ani zabrzdený a nemá prísť ani uragán.

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 09:33