StoryEditor

Populistická strana sa prezentuje na YouTube. Vo videách majú fiktívni manželia problémy s migrantami

11.10.2017, 17:08
Autor:
ČTKČTK
Sociálne siete politikom v predvolebnej kampani slúžia aj na manipuláciu či šírenie poloprávd.

Na sociálnych sieťach sa dnes odohráva podstatná časť predvolebných kampaní v každej krajine. Vďaka internetu totiž majú politici i politické strany neustály a priamy prístup k voličom. Internet je pre nich ideálnym nástrojom na šírenie myšlienok alebo politického programu, ale i polopravdy a klamstiev.

Slobodná strana Rakúska (FPÖ), označovaná za pravicovo populistickú, umiestnila na YouTube tri epizódy zo života fiktívnych manželov Huberovcov, ktorí majú problém s davom nevítaných hostí. Strana tým otvorene naráža na migrantov a ich údajne nespravodlivo jednoduchý prístup k rakúskym sociálnym dávkam, čo je jednou z hlavným tém kampane pred nedeľnými parlamentnými voľbami.

Mediálnemu expertovi Martinovi Drexlerovi na sociálnych sieťach prekáže ich povrchnosť a schopnosť manipulácie či šírenie poloprávd. "Musím pri všetkom rešpekte voči rakúskemu obyvateľstvu povedať, že ľudia nie sú dostatočne bystrí, aby to poznali. Všetky tieto metódy narušujú a bohužiaľ komplikujú možnosť osobného nájdenia pravdy, ktorú by človek mal poznať pri odovzdávaní hlasu," myslí si Dexler.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 17:42