FB Kultúrny reparát
StoryEditor

Umelci organizujú protestné zhromaždenie. Kultúrny reparát bude pred Úradom vlády

30.04.2018, 14:35
Autor:
hrnhrn
Žiadajú premiéra o odvolanie Ľubice Laššákovej z postu ministerky kultúry.

Signatári výzvy Kultúrny reparát pokračujú vo svojich aktivitách na odvolanie Ľubice Laššákovej z postu ministerky kultúry.

Vo štvrtok 3. mája od 8:45 do 9:45 organizujú Kultúrny reparát pred Úradom vlády.

Dôvodom protestu sú pretrvávajúce dôvody, pre ktoré Ľubica Laššáková nemôže byť ministerkou kultúry.

Avizujú aj otvorený list predsedovi vlády Petrovi Pellegrinim, aby Laššákovú odvolal z funkcie a nominoval nového a kompetentného kandidáta alebo kandidátku.

Vyjadrili aj presvedčenie, že minister kultúry by mal byť prvý, kto bude brániť slobodu slova a nezávislosť médií pri aktuálnom dianí v RTVS.

Výzvu Žiadame okamžitý kultúrny reparát! na odstúpenie Ľubice Laššákovej z postu ministerky kultúry podpísali na konci marca dve tisícky osobností kultúry.

Vo výzve žiadajú premiéra Petra Pellegriniho, aby na tento post vymenoval osobnosť, ktorá sa svojou kvalifikovanosťou bude môcť uchádzať o dôveru verejnosti.

Zástupcovia signatárov výzvy sa 17. apríla stretli s ministerkou kultúry Ľubicou Laššákovou. Stretnutia sa zúčastnili Roman Polák (divadelný režisér a profesor na VŠMU), Richard Stanke (herec), Peter Bebjak (filmový režisér), Juraj Janiš (režisér a producent), Eva Pavlíková (herečka DAB Nitra), Boris Meluš (grafický dizajnér, Nová Cvernovka), Jana Suraová (kultúrna manažérka, Banská Bystrica).

„Ani osobné stretnutie s Ľubicou Laššákovou nás nepresvedčilo o tom, že rozumie, o čom je výzva Kultúrny reparát, ktorú podpísalo viac ako 2100 ľudí pôsobiacich v kultúre vo všetkých regiónoch Slovenska. Nedokázala svoju odbornosť ani dostatočnú morálnu výbavu, nemá podľa nás na mieste ministerky kultúry čo robiť,“ vyjadrili sa zástupcovia signatárov výzvy Kultúrny reparát bezprostredne po stretnutí na Ministersve kultúry SR.

01 - Modified: 2018-04-17 13:11:52 - Feat.: - Title: Signatári výzvy Kultúrny reparát sa stretli s ministerkou Laššákovou. Považujú ju za nekvalifikovanú straníčku 02 - Modified: 2018-04-17 13:14:50 - Feat.: - Title: Ministerka Laššáková sa stretne so signatármi petície za jej odstúpenie 03 - Modified: 2018-04-17 13:14:04 - Feat.: - Title: Odstúpenie ministerky kultúry požadujú stovky osobností. Výzvu podpísala aj Jana Kirschner, Michal Havran alebo Eva Borušovičová 04 - Modified: 2018-04-17 13:13:19 - Feat.: - Title: Umelci sa búria. Vyzývajú ministerku kultúry, aby odstúpila z funkcie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
11. máj 2024 02:26