Skylink
StoryEditor

Skylink vrátil do ponuky kanály českých televízií Nova aj Prima

12.06.2018, 20:26
Autor:
ČTKČTK
Tie považujú jednanie Skylinku za protiprávne a budú patrične reagovať.

Skylink vrátil do svojej ponuky kanály českých televízií Nova a Prima, ktoré spolu s ďalšími operátormi na Slovensku po tlaku ich vysielateľov vlani vyradil.

"Jednanie slovenského Skylinku považujeme za protiprávne a pripravujeme právne kroky," povedala hovorkyňa Novy Jana Ondrejechová.

Podobne reagovala aj Prima. "Tento krok s nami nebol akokoľvek prerokovaný, FTV Prima k nemu nedala žiadny súhlas. V súčasnosti tento krok samozrejme analyzujeme a budeme patrične reagovať v zmysle právnych opatrení. V súvislosti s komunikáciou s jednotlivými operátormi pripomíname, že platí náš dlhodobý zámer zamedziť ďalšiemu nelegálnemu šíreniu kanálov skupiny Prima mimo územia ČR s výnimkou kanálu Prima Plus," povedala hovorkyňa Gabriela Semová.

Televízne stanice, medzi ktorými je Nova, Nova Gold, Nova Cinema či Prima, minulý týždeň Skylink sprístupnil za poplatok. Klient si môže tieto kanály objednať cez svoje elektronické konto v rámci služby nazvanej "český servisný poplatok", a to za 3,40 eura mesačne alebo 46,10 eura ročne.

Službu Skylink prevádzkuje spoločnosť M7 Group. Člen predstavenstva firmy Jaromír Glisník portálu Živé.sk povedal, že spomínaná ponuka využíva pravidlo voľného pohybu tovaru a služieb v rámci EÚ. "Neporušujeme zákony ani platné zmluvy, nemáme dôvod sa obávať žalôb," uviedol Glisník.

Technická inovácia

Podľa hovorcu Skylinku Marka Nemca nejde o rozšírenie ponuky, ale len o technickú inováciu, pretože slovenské stanice boli vždy súčasťou slovenskej ponuky Skylinku, rovnako ako české stanice sú v českej ponuke.

"Jediná zmena je, že teraz zákazník nepotrebuje dve prístupové karty, ale stačí mu len jedna. Celá zmena spočíva v tom, že Skylink predstavil technické riešenie, ktoré dovoľuje zlúčiť regionálne oddelené služby na jednu dekódovaciu kartu. Táto možnosť sa týka všetkých zákazníkov, ktorí využívajú ako české, tak slovenské služby Skylinku. Až doteraz boli zákazníci nútení si kupovať dve prístupové karty a hradiť dvakrát registračný poplatok, čo bolo predmetom množstva sťažností," podotkol.

Hovorca Skylinku dodal, že firma - podobne ako v minulosti - nebude možnosť zaobstarať si službu iného teritória nijako propagovať ani aktívne predávať. Bude tak rešpektovať záväzky vysielateľov, ktorí nakupujú niektoré vysielacie práva len pre určitý región.

České televízne stanice boli v minulosti u Slovákov obľúbené a ich podiel na celkovej sledovanosti sa pohyboval okolo 12 percent. Vlani ale slovenskí operátori hromadne vyradili zo svojej ponuky stanice skupiny Nova aj Prima.

Tieto televízie totiž majú vysielacie práva len pre Česko a nemôžu byť preto súčasťou slovenskej programovej ponuky. Slovenskí diváci môžu prijímať len medzinárodnú verziu týchto staníc – Nova International a Prima Plus s reláciami z ich vlastnej tvorby.

01 - Modified: 2022-04-27 11:05:35 - Feat.: - Title: V auguste začne vysielať stanica Canal+ Sport. Prinesie priame prenosy Premier League 02 - Modified: 2022-02-01 12:34:03 - Feat.: - Title: Skylink mení ceny. Zdražuje balíček Mini a dva prémiové balíčky 03 - Modified: 2022-01-14 07:54:06 - Feat.: - Title: Skylink začal produkovať vlastné seriály a filmy 04 - Modified: 2021-05-25 17:30:21 - Feat.: - Title: Skylink predĺžil spoluprácu na vysielanie staníc Sport1, Paprika či Minimax 05 - Modified: 2020-05-29 10:21:13 - Feat.: - Title: Zákazníci Skylinku prídu o viacero programov. V ponuke končia stanice Discovery a Eurosport
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 16:16