TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Odbory RTVS obviňujú Danka, že má interné informácie zo spravodajstva. Ten tvrdí, že je to hlúposť

18.06.2018, 15:42
Autor:
klkl
Šéf národniarov odmietol odpovedať redaktorke RTVS s odôvodnením, že v minulosti jeho vystúpenia zostrihali.

Spravodajské odbory RTVS obviňujú predsedu SNS a parlamentu Andreja Danka z toho, že má interné informácie o fungovaní spravodajstva. Ako dôkaz má slúžiť nahrávka, v ktorej Danko odmietol dať vyjadrenie redaktorke RTVS. 

Šéf národniarov to v nahrávke odôvodňoval tým, že editor RTVS zostrihal príspevok redaktora z Dankovej zahraničnej cesty v Srbsku. Podľa Spravodajských odborov RTVS je to dôkaz toho, že sa k šéfovi parlamentu dostávajú interné záležitosti RTVS.

"Je pre nás napriek tomu znepokojivé, že vedenie SNS má podrobné informácie o výsostne interných procesoch. Doteraz sme sa s niečím podobným nestretli," píšu odbory v statuse, ktorý zverejnili na Facebooku. 

Podľa Danka je to však hlúposť a do žiadnych interných procesov nevidí. Ako uviedol, je podľa neho jasné, že ak má so sebou na trojdňovej ceste štáb RTVS a výsledkom je jeden minútový vstup, že niekto niečo zostrihal. Na to podľa vlastných slov nemusí mať žiadne interné informácie o spôsobe výroby reportáží. 

Kancelária predsedu Národnej rady SR v stanovisku zároveň upozorňuje, že takéto niečo sa nestalo prvýkrát. "Nestalo sa tak prvýkrát, rovnako aj z cesty v Lotyšsku, ktorá bola informačne bohatá, odzneli v televízií len čítané správy, nebola ani jedna ucelená reportáž."

V Srbsku bol na pracovnej ceste s Dankom redaktor RTVS Ivan Janko. 

"Nikto z vedenia RTVS nehovoril s predsedom NR SR Andrejom Dankom o procese tvorby predmetného spravodajského príspevku. Reportáž zo Srbska, ako aj ostatné príspevky, boli predmetom štandardného hodnotenia na spravodajskej porade, pričom mnohé interné informácie zo spravodajských porád sa za posledné obdobie dostali na verejnosť. Vedenie spravodajstva sa stotožňuje s názorom, aby sa z interných stretnutí nevynášali informácie do externého prostredia. Dokonca túto požiadavku už niekoľko mesiacov presadzuje," reagovala hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

01 - Modified: 2024-04-30 16:18:03 - Feat.: - Title: Názorová pestrosť zlyhala, RTVS by mala dávať priestor všetkým. Odkazuje Machala a spochybňuje, že Zem je guľatá 02 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 03 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 04 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 05 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
02. máj 2024 00:07