StoryEditor

RTVS pripravuje novú šou. Divákom chce priblížiť tradičné remeslá

04.07.2018, 15:23
Autor:
(red)(red)
Nový formát Remeslo má zlaté dno bude mať na obrazovke premiéru na jeseň.

V jesennej programovej štruktúre RTVS sa objaví premiérový formát šou Remeslo má zlaté dno, ktorá prinesie divákom jedinečné príbehy remeselníkov, ktorí svoj život a prácu zasvätili tradičnému remeslu. Divákom priblíži život v kováčskej dielni, výrobu kachlíc, modrotlače, spracovanie tkaniny a ďalšie.

RTVS

Zábavnú dokušou pripravuje produkčná spoločnosť goodtv, ktorá pre RTVS pripravuje aj formáty Milujem Slovensko, Naj dedinka Slovenska, Domov, sladký domov alebo Slovensko chutí. Nový žáner má priniesť divákom dostatok informácií a faktov o tradičných slovenských remeslách.

„Som veľmi rád, že môžem byť od začiatku súčasťou novej pripravovanej šou Remeslo má zlaté dno, ktorá ponúkne jedinečné ľudské príbehy, krásu a tradíciu remesiel na Slovensku, ktorá prežíva vďaka láske a nadaniu remeselníkov, ktorí sa ňou reálne aj živia. Pevne verím, že programom oslovíme širokú verejnosť a dáme šancu ľudom prijať nové výzvy a naučiť sa niečo nové,“ povedal programový riaditeľ RTVS Marek Ťapák.

RTVS

​V deviatich epizódach sa predstaví šesť zaujímavých remeselníkov, z ktorých každý si vyberie troch učňov. Počas ôsmich týždňov im odovzdajú svoje skúsenosti z kováčskej dielne, výroby kachlíc, výroby modrotlače, tkaniny a ďalších. V závere si na základe skúšky zručnosti vyberú remeselníci do finále dvoch učňov. Jednému z nich sa tak podarí naučiť remeslu, ktoré mu môže zmeniť život.

RTVS

​Široká verejnosť sa môže do novej šou prihlásiť do augusta formou motivačných listov v ktorých zdôvodnia svoju účasť a motiváciu v novej šou Remeslo má zlaté dno. ​V dnešnej dobe tradičné remeslá strácajú svoj prakticky význam pre rozvoj spoločnosti. Ich historický a umelecký odkaz z hľadiska kultúrneho dedičstva je neodmysliteľný. 

01 - Modified: 2024-04-11 09:32:46 - Feat.: - Title: Šéf Európskej vysielacej únie: Som rád, že slovenská vláda reviduje legislatívu o RTVS. Nie je neskoro 02 - Modified: 2024-04-08 09:45:37 - Feat.: - Title: Ako ďalej RTVS? Na odbornú debatu príde aj šéf EBU Noel Curran 03 - Modified: 2024-04-02 14:44:04 - Feat.: - Title: Veľkú Noc ovládlo Let´s Dance. Tanečná šou prilákala najväčšie publikum od roku 2011 04 - Modified: 2024-03-13 10:39:43 - Feat.: - Title: Danko chce urobiť ďalšie poriadky s novinármi. Koalícia opakuje, že RTVS má patriť všetkým 05 - Modified: 2024-02-26 08:38:54 - Feat.: - Title: Koalícia pritvrdzuje voči RTVS: Po Dankovi už aj Blaha žiada "vyriešiť" verejnoprávnu televíziu
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 23:43