StoryEditor

V Bratislave sa šíria transparenty s nápisom „Homoši preč z Bratislavy - Ján Mrva prvý katolícky primátor“

13.07.2018, 12:47
Autor:
lmlm
Na viacerých miestach sa objavili transparenty s nápisom „Homoši preč z Bratislavy – Ján Mrva prvý katolícky primátor.“

Dnes ráno sa začali v Bratislave šíriť transparenty, na ktorých je v hlavnej úlohe kandidát na primátora Ján Mrva, ktorého podporujú aj opozičné strany SaS, OĽaNO či Sme Rodina.

Na viacerých miestach sa objavili transparenty s nápisom „Homoši preč z Bratislavy – Ján Mrva prvý katolícky primátor.“

Kandidát na primátora zareagoval okamžite a na sociálnej sieti poprel, že by stál za týmito transparentmi. Tvrdí, že sa začala antikampaň. "Niekto má zjavne veľký strach, že na meste skončia kšefty a developeri už nebudú hrať prvé husle! No my sa nevzdávame a poctivo budeme ľuďom predstavovať naše riešenia pre lepšiu Bratislavu," píše Mrva.

​Dodal, že od transparentov sa dištancuje, a rešpektuje každého človeka, aký je. "Chcem byť primátorom všetkých bratislavčanov. Podnikol som kroky na odstránenie nelegálnej reklamy z nadchodom v meste." 

Podľa informácií portálu Omédiách.com ich ešte dnes dali dole náhodní okoloidúci, ktorých homofóbny text pobúril.

Inštitút ľudských práv v tlačovej správy však hovorí, že síce povedal, že to nevyvesil, no nijako neodsúdil tento nenávistný obsah. "Hovoril pritom o vizuálnom smogu. Máme to chápať tak, že vizuálny smog mu vadí viac ako výzvy na násilie voči LGBT ľuďom? Ak je to skutočne antikampaň, ako tvrdí, prečo má problém to povedať?," tvrdí Peter Weisenbacher z inštitútu.

Dodal, že IĽP sa v tejto súvislosti rozhodlo podať trestné oznámenie. Poukazuje aj na to, že mrva v minulosti verejne podporoval referendum zamerané proti ľudským právam LGBT menšiny a netajil sa homofóbnymi výrokmi.

Rozhodli sme sa podať trestné oznámenie, aby orgány činné v trestnom konaní objasnili, ako to skutočne bolo,“ uviedol Weisenbacher, ktorý je aj spoluzakladateľom Dúhového PRIDE, ktorý sa v Bratislave uskutoční už zajtra." 

Ján Mrva je od roku 2006 starostom mestskej časti Bratislava-Vajnory a od roku 2014 pôsobí aj ako poslanec mestského zastupiteľstva Bratislavy. V roku 2017 kandidoval na župana Bratislavského samosprávnej kraja ako nezávislý kandidát, skončil ako štvrtý.

Opozičné strany podporujú Jána Mrvu v kandidatúre na primátora Bratislavy:

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 19:32