HDP Srbska dosiahlo v roku 2016 výšku 38,3 miliardy. Príjmy Facebooku dosiahli v roku 2017 výšku 39,3 miliardy dolárov. Štát Facebook by tak bol 90. najbohatší na svete.Reuters
StoryEditor

Facebook sa rozhodol zrušiť účty predstaviteľom barmskej armády

27.08.2018, 12:41
Autor:
ČTKČTK
"Celkom odstránime 18 facebookových účtov, jeden instagramový a 52 facebookových stránok, ktoré sleduje 12 miliónov ľudí," napísal na blogu Facebook.

Spoločnosť Facebook dnes oznámila, že sa rozhodla zrušiť účty predstaviteľov barmskej armády na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Chce im tak zabrániť v šírení nenávisti a dezinformácií, napísala spoločnosť na svojom blogu. O svoj účet príde okrem iného náčelník generálneho štábu barmskej armády Min Aun Hlain.

"Konkrétne zakážeme používať facebook dvadsiatich jedincom a organizáciám v Barme - vrátane vysoko postaveného generála Min Aun Hlaina, vrchného veliteľa ozbrojených síl," napísala spoločnosť Facebook a dodala, že o účet na sociálnej sieti prídu napríklad aj armádne televízie.

"Celkom odstránime 18 facebookových účtov, jeden instagramový a 52 facebookových stránok, ktoré sleduje 12 miliónov ľudí," napísal tiež na blogu Facebook.

Dôvodom odstránenie účtov a stránok zo sociálnej siete je podľa Facebooku skutočnosť, že mnoho medzinárodných odborníkov preukázala, že "mnoho z týchto jedincov a organizácií sa dopustilo vážneho porušenia ľudských práv v krajine či také porušenie umožnilo". "Chceme im zabrániť, aby používali naše služby k ďalšiemu podnecovanie etnického a náboženského napätia," dodala spoločnosť.

Oznámenie Facebook urobil krátko po tom, čo vyšetrovatelia OSN uviedli, že by vrchný veliteľ barmskej armády a ďalších päť generálov malo stíhanie za genocídu spáchanú na moslimskom etniku Rohingů. Barmskej vojakov obvinili z masového vraždenia a znásilňovania menšinových Rohingů.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
27. apríl 2024 06:39