Branislav DobšinskýHNtelevízia
StoryEditor

Známy moderátor Braňo Dobšinský v RTVS končí, doplatil na problémy vo svojej relácii

08.10.2018, 15:19
Autor:
(pš)(pš)lmlm
Dôvodom je jeho osobné zlyhanie v relácii Sobotné dialógy.

Pravidelná sobotňajšia diskusia na RTVS Rádio Slovensko Sobotné dialógy, sa začala uplynulú sobotu zhruba s 20-minútovým meškaním. Navyše musela byť skrátená. RTVS sa za vzniknutý problém ospravedlnila.

Ako dôvod označila zlyhanie ľudského faktora. "RTVS sa ospravedlňuje poslucháčom za neskorší začiatok a kratšie trvanie dnešnej diskusnej relácie Sobotné dialógy, čo bolo spôsobené zlyhaním ľudského faktora," ospravedlnila sa za vzniknuté problémy hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Už teraz je zrejmé, že za "zlyhaním ľudského faktora" bol skúsený moderátor Braňo Dobšinský, ktorý sa k svojmu konaniu nechcel v sobotu vyjadrovať.

Situácia bola natoľko závažná, že RTVS sa spolu s Braňom Dobšinským dohodla na ukončení pracovného pomeru, a to k 9. októbru, teda k zajtrajšku. Informáciu nám potvrdila hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Hospodárske noviny sobotnú reláciu, v ktorej bol podpredseda Smeru Juraj Blanár a poslanec OĽaNO Gábor Grendel, počúvali. Podľa ich názoru nebol vo svojej koži moderátor Braňo Dobšinský, ktorého Blanár dvakrát upozornil. "Sústreďte sa na reláciu." Moderátor viackrát slovne zaútočil na Blanára, najmä pri téme okolo vraždy novinára Kuciaka.

Pozrite si archívny rozhovor s Braňom Dobšinským:

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
10. apríl 2024 04:07