StoryEditor

Freddie Mercury, hackerka Lisbeth či Dumbledore. Tipy na filmy, ktoré sa oplatí vidieť

30.10.2018, 06:00
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad novembrových noviniek v kinách.

November v kinách bude pestrý. Na svoje si prídu milovníci napätia, krimi, romantiky, ale aj rozprávok. Už prvý deň mesiaca bude mať premiéru film o legendárnej skupine Queen. Do kín príde aj adaptácia štvrtého románu zo severskej knižnej ságy Millenium a milovníci Harryho Pottera sa po dvoch rokoch dočkajú pokračovania Fantastických zverov.

Bohemian Rhapsody
Queen. Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je ich príbeh. Film o živote Freddieho Mercuryho, ktorý zomrel v roku 1991, sa začal pripravovať už pred desiatimi rokmi. Po peripetiách so scenárom a režisérom sa snímka dostáva 1. novembra na plátna kín. Hlavnú postavu mal pôvodne hrať Sacha Baron Cohen (Borat), napokon sa ako legendárny spevák predstaví Rami Malek (Benjamin v Twilight sága: Úsvit).

Brian May, gitarista skupiny Queen, s filmármi úzko spolupracoval a ich prácu hodnotí slovami: “Film Bohemian Rhapsody rozpráva o rodinách a vzťahoch, o túžbach, o smútku a sklamaniach, ale hlavne o víťazstvách a naplnených snoch. A to spôsobom, ktorý sa dotkne každého. Nebola to ľahká cesta – ale všetky najdôležitejšie cesty sú takéto! Rami, Lucy a štáb dali dohromady monumentálnu show – oveľa lepšiu ako je originál!”

Dievča v pavúčej sieti (Girl in the Spider's Web)
Lisbeth Salander, kultová hlavná postava úspešnej knižnej ságy Milénium Stiega Larssona, sa 8. novembra vracia na plátna v adaptácii krimi bestselleru Dievča v pavúčej sieti. V adaptácia štvrtého románu zo severskej série Millenium sa hackerka Lisbeth spolu s novinárom Mikaelom Blomkvistom zamotáva do siete plnej klamstiev, kyber zločincov a skorumpovaných politikov.

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)
Po dvoch rokoch prichádza na plátna pokračovanie príbehu podľa knihy J. K. Rowling. Newt Scamander (Eddie Redmayne) a Albus Dumbledore (Jude Law) v ňom budú čeliť novým hrozbám v rozdelenom čarodejníckom svete a pokúsia sa odstrániť temného čarodejníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Ten po úteku z väzenia začne zhromažďovať svojich nasledovníkov, ktorí nič netušia o jeho skutočnom pláne - získať čistokrvných čarodejníkov, aby ovládli všetkých nomágov.

Hunter Killer: Neviditeľný zabijak
V ľadových vodách severného oceánu studená vojna medzi Západom a Ruskom nikdy neskončila. Najmodernejšie nukleárne ponorky na oboch stranách majú nepriateľa odstrašiť od útoku. Akčný triler s Gerardom Butlerom, ktorý musí v špeciálnej ponorke zachrániť uneseného ruského prezidenta.

Vdovy (Widows)
Príbeh žien, ktoré nemajú takmer nič spoločné. S výnimkou mŕtvych manželov a veľkých dlhov, ktoré im zanechali zo svojej nepodarenej trestnej činnosti. A tak musia veľmi pritvrdiť a začať bojovať o svoje prežitie. Za týmto trilerom stojí oscarový režisér Steve McQueen (12 rokov otrokom) a spisovateľka Gillian Flynn, autorka bestselleru Stratené dievča. Predlohou k filmu je rovnomenný britský televízny seriál.

Mladí zabijaci (Assassination Nation)
Máte v telefóne chúlostivé fotky? Triler Mladí zabijaci názorne, brutálne a komicky ukazuje, čo s človekom urobí, keď sa takéto obrázky dostanú „von“. Stredoškoláčka Lily ako väčšina jej vrstovníkov viac než v realite žije na mobile, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“. Keď však do digitálnych životov obyvateľov mesta prenikne neznámy hacker, ktorý začne zverejňovať práve to, čo malo zostať skryté, absolútna panika sa rýchlo premení na peklo. Fanúšikovia čiernych komédií v uletenom horore uvidia, čoho všetkého sú ľudia schopní, keď ich niekto na verejnosti doslova vyzlečie.

Úsmevy smutných mužov
Český film približuje príbehy úspešných mužov, ktorí z rôznych dôvodov pili vo veľkom štýle prvú ligu a dostali sa na samé dno. A odtiaľ už vedie len cesta nahor. Lenže cesta von zo závislosti je ťažká Pod dohľadom prísnej primárky a v pevnom režime ju teraz spoločne zdolávajú. Šancou je nahradiť príjemné pôžitky z alkoholu niečim iným. Čo tak zabehnúť maratón?

Creed II
Adonis Creed (Michael B. Jordan) bojuje so životom i sám sa so sebou. Snaží sa zo všetkých síl, aby sa venoval svojim najbližším a zároveň nezanedbával prípravu na dôležitý súboj v ringu. Čaká ho silný súper, ktorého meno sa navyše spája s dávnym nešťastím v jeho rodine. Spolu s Rockym (Sylvester Stallone) sa Adonis pokúsi naplniť dávny odkaz a získať odpoveď na otázku, za čo sa oplatí bojovať.

Robin Hood
Robin Hood, bojovník a hrdina všetkých chudobných (Taron Egerton), sa vracia z križiackych výprav, aby spoločne so svojím maurským priateľom Malým Johnom (Jamie Fox) povstal proti zákernej a skorumpovanej anglickej korune v novom akčnom spracovaní.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 12:32