StoryEditor

Zmeny v rádiu EUROPA 2. Majiteľom rádia sa stáva Roman Korbačka

07.11.2018, 19:40
Autor:
(pš)(pš)tsts
V predstavenstve rádia bude okrem nového majiteľa aj Denis Roman.

Pri nedávnej akvizícii na českom mediálnom trhu získala spoločnosť CMI- Czech Media Invest finančníkov Daniela Křetínskeho, Patrika Tkáča a Romana Korbačku do svojho portfólia významné rozhlasové stanice, ktoré predtým vlastnil mediálny francúzsky dom „Lagardere Group“. V súvislosti s touto transakciou nastávajú zmeny i v slovenskom rádiu EUROPA 2, ktorého 100%-ným vlastníkom sa stal Roman Korbačka.

Novými členmi predstavenstva spoločnosti EUROPA 2 sa stali Roman Korbačka a Denis Roman.  Zmeny nastali i v spoločnosti FORWARD-MEDIA, ktorá je jediným akcionárom EUROPA 2.

Podľa vyjadrenia nového majiteľa plánuje EUROPA 2 naďalej obchodne spolupracovať so spoločnosťou Radio Services, ktorá zastupuje pri predaji reklamného priestoru Rádio Jemné, Rádio Anténa Rock, Rádio Vlna a rádio EUROPA 2. Obchodným riaditeľom spoločnosti Radio Services je Denis Roman.

Základnú cieľovú skupinu Europy 2 tvoria 19 – 29-roční poslucháči s presahom až do 39 rokov. Europa 2 je aktuálne štvrtým najpočúvanejším rádiom na Slovensku (podľa MML).

Spoločnosť Czech Media Invest (CMI) spoluvlastní český miliardár Daniel Křetínský. Spolumajiteľom spoločnosti CMI je aj slovenský finančník Patrik Tkáč, partner skupiny J&T, ako aj Roman Korbačka, ktorému v CMI patrí desať percentný podiel. Do portfólia CMI patria v Česku rádia: Frekvence 1 a Evropa 2.

Spolumajiteľom spoločnosti CMI je aj slovenský finančník Patrik Tkáč, partner skupiny J&T. Romanovi Korbačkovi patrí v CMI desať percentný podiel. Na Slovensku mu aktuálne patrí rádio EUROPA 2.

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
17. apríl 2024 11:50