Ringier Axel Springer
StoryEditor

Ringier s personálnymi zmenami. Dotknú sa marketingu, aj redakcií Najmama.sk a Diva.sk

03.12.2018, 22:44
Autor:
(pš)(pš)
Mediálny dom tvrdí, že ide o zmeny týkajúce sa stratégie spoločnosti, ktorá je zameraná na rozvoj digitálu.

Podľa informácií Stratégií sa v mediálnom dome Ringier Axel Springer Slovakia (Aktuality.sk) budú diať v decembri personálne zmeny. Potvrdil nám to aj Peter Porubský, hovorca spoločnosti: "Po predaji printového portfólia, sme pristúpili organizačným zmenám v spoločnosti. Tie súvisia s našou stratégiou, zameranou len na digitálne činnosti."

Prvou zmenou je spojenie portálov Diva.sk a Najmama.sk pod jednu šéfredaktorku. Po novom bude post šéfredaktorky Diva.sk zastávať Martina Smatanová, ktorá tento portál viedla aj v minulosti. Smatanová je zároveň aj  šéfredaktorkou Najmama.sk. Znamená to, že  bude viesť oba portály súčasne.

Na konci roka ukončí pôsobenie v slovenskom Ringieri marketingová riaditeľka Daša Matušíková. Tá do mediálneho domu nastúpila v marci tohto roka. Porubský hovorí, že: "Matušíková bude s nami naďalej externe spolupracovať a poskytovať konzultačné služby pri tvorbe marketingových a komunikačných stratégií pre jednotlivé značky. Komplexne zastreší aj CSR projekt Srdce pre deti."

Napriek odchodu Matušíkovej, Porubský tvrdí, že sa posilní marketing jednotlivých produktov v rámci Ringier Axel Springer, nakoľko každý produkt bude mať vo svojej novej štruktúre zaradené marketingové oddelenie. 

Treťou zmenou je ukončenie činnosti podporného reklamného oddelenia Azet Click, ktoré ukončí svoju činnosť koncom tohto roka. A to je dôvod, prečo vydavateľstvo z tohto oddelenia prepúšťa šesť ľudí.

Ringier Axel Springer Slovakia  po predaji svojich printových titulov v tomto roku ukončilo spoluprácu s ľuďmi z distribúcie, ktorí prijali ponuku nových vydavateľstiev, a to FPD Media  Antona Siekela. FPD Media prebralo Nový čas, ako aj mediálneho domu News and Media Holding, ktoré vlastní po novom  kompletné portfólio magazínov s ich webovými stránkami (Eva, Madam Eva, Život, Nový čas pre ženy a ďalšie).

Portálu Aktuality.sk sa zmeny netýkajú.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 17:22