RTVS
StoryEditor

V RTVS končí režisér Silnej zostavy Tomáš Kaminský. Spolupracovníci relácie píšu nespokojný list Jaroslavovi Rezníkovi

21.12.2018, 14:53
Autor:
(pš)(pš)
Pod list sa podpísali Oľga Baková, Martin Strižinec, Oľga Gyárfášová, Ľudmila Kolesárová a ďalší. Žiadajú prehodnotenie rozhodnutia.

Vedenie RTVS nepredĺžilo zmluvu s Tomášom Kaminským kreatívnym producentom vývoja RTVS a tiež scenáristom a režisérom relácie Silná zostava. RTVS s ním ukončila spoluprácu k 31. decembru tohto roka. 

Spolupracovníci relácie Silná zostava napísali nespokojný list šéfovi RTVS Jaroslavovi Rezníkovi, v ktorom okrem iného píšu: "Tomáš Kaminský je skvelý profesionál, ktorý má bohaté skúsenosti z pôsobenia v rôznych kreatívnych pozíciách (okrem iného aj v TV Markíza, spoločnosti Monarch, TASR, Piknik Pictures...), k spolupráci pristupuje vždy mimoriadne zodpovedne, tvorivo a s empatiou. Dokáže vytvárať profesionálne tímy spolupracovníkov, vnútri RTVS i mimo nej.
Povedané stručne, Tomáš Kaminský vytvoril v RTVS zaujímavé projekty a viedol ich s vysokou profesionalitou. Preto s ním veľmi radi spolupracujeme a nerozumieme rozhodnutiu RTVS. Žiadame o prehodnotenie tohto rozhodnutia. Sme presvedčení, že Tomášov hlas a kreativita by vo verejnoprávnej RTVS chýbali."

Pod otvorený list sa podpísali viacerí spolupracovníci relácie ako napríklad moderátorka Oľga Baková, Martin Strižinec, Ľudmila Kolesárová, sociologička Silvia Porubänová, Kristína Tormová, Oľga Gyárfášová, Ľubica Stanek a ďalší. Celý list si môžete prečítať a zoznam spolupracovníkov nájdete tu:

Tomáš Kaminský bol za svoju prácu ocenený v tomto roku viackrát. V roli kreatívneho producenta Silná zostava získal Novinársku cenu v kategórii Audiovizuálna žurnalistika -  Najlepší rozhovor, beseda, diskusia. V úlohe dramaturga za Posledný autoportét (Marek Kuboš) získal špeciálne uznanie poroty Artfilm Košice a IDFF Jihlava a v úlohe filmového producenta Prípad Kalmus (Adam Hanuljak) získal ocenenie Cinematik.doc na IFF Cinematik Piešťany.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 10:29